בניינים שונים במספר הקומות בפרוייקט

  • אילו קריטריונים קובעים כמה קומות?
    ב.משה | 23/08/2023 01:54

    שלום רב למומחים, ותודה מראש!

    מדובר על שכונה המיועדת לפינוי בינוי בשרון.

    המנהלת נתנה לחלק מהבניינים אישור לגובה 25 קומות, ולחלק רק 9.

    1. באיזה שלב קובעת המנהלת את הגובה המותר לכל חלקה? האם כבר בשלב/ים הראשוני/ם, כאשר מוקמת המנהלת?

    2. מה הם הקריטריונים?

    3. האם ניתן לשנות את ההחלטה, ולקבל אישור לעוד קומות?

    4. בכמה אחוזים (בערך) יהה ערך הדירות גבוה יותר, במגדל בן 25 קומות, יחסית לבניין רגיל ובן 9 קומות בלבד?

    בתודה,

    ב.משה

    • בניינים שונים במספר הקומות בפרוייקט
      עו"ד הדר פינק טבת | 24/08/2023 16:00

      שלום, משה

      המנהלת אינה קובעת את מספר הקומות, אלו נקבעות על ידי גופי התכנון. המנהלת רק מקדמת תכנית.

      סביר כי תכנית תכלול מבננים בבינוי שונה, ומספר הקומות ישתנה בתכנית ולא תהיה תכנית אחידה ו"משעממת" עיצובית.

      ניתן אך קשה מאוד לשנות תכנית שהוגשה על ידי מינהלת, בפועל לא נתקלתי בזה. עם זאת, בהחלט לגיטימי, שבעלי הדירות הקיימים יקבלו את דירות התמורה רק בבניינים הנמוכים.

      לגבי שווי - זוהי שאלה שמאית, אך אין ספק שדירה זהה בבניין בן 9 קומות שווה יותר מדירה זהה לה בבניין בן 25 קומות.

      בהצלחה

      בברכה,

      הדר פינק טבת, עו"ד
      מנהלת פורום תמ"א 38
      מורד הזמיר 7, חיפה

      טלפון: 077-4049484 , מייל: Hadar@tevetlaw.com