תשלום מזונות בתקופת השירות הצבאי

  • מזונות תשלום שליש
    ורד | 30/05/2023 10:39

    היי..אני גרושה +4 ילדים , הגדול בן 20.

    בהסכם רשום כי ישולם שליש מיום הגיוס אבל לא מצויין שזה עד גיל 21 .

    הבן התחיל עכשיו לעבוד בעבודת מזדמנות כדי לממן את הלימודים שחומד ולממן דברים שאני לא יכולה להרשות לעצמי לתת לו כמו יציאות , ביגוד מותג ועוד..

    בחודשים האחרונים האבא החליט שהוא מפסיק לשלם את השליש עבורו , טוען שהוא יכול לצאת לעבוד ולעזור בתשלומי המיסים .

    תוספת השליש עבורו היא 600 שקל והיא נורא משמעותית בשבילי בעיקר עכשיו כשהכל התייקר כולל המשכנתא .

    האם אני יכולה לבקש/לדרוש את התשלום הזה, את השליש למרות שהבן עובד מדי פעם ?

    אני לא רוצה לבקש העלאה במזונות למרות שייעצו לי כך הסובבים בגלל היוקר מחייה מאחר ואני מאד מתחשבת בו , הוא עתיד להינשא בשנית בעוד חודשיים , אבל מבקשת לשלם מה שמגיע לילדים .

    תודה על הייעוץ

    • תשלום מזונות בתקופת השירות הצבאי
      עו"ד גיא רוטרף | 30/05/2023 22:22

      שלום ורד,

      בדר"כ, תשלום מזונות בתקופת השירות הצבאי ועד גיל 20 / 21 (תלוי במין) או שחרור מצה"ל, פוחת לכדי 1/3 מתשלום המזונות האחרון.

      כל עוד לא שונה ההסכם או ניתנה החלטה שיפוטית הקובעת אחרת, לא ניתן להפחית את המזונות גם בתקופה זו. מצד שני, ניתן להתחשב מעט בעובדה שהילד עובד באופן מזדמן ומפרנס את עצמו, גם אם באופן חלקי.

      מציע שתנסי להגיע להסכמות עם האב ובמידה והדבר לא צולח, פני לקבלת ייעוץ משפטי על מנת לבחון נקיטת הליכים, לרבות הליכי גבייה.

      בהצלחה.

      בברכה,
      גיא רוטרף, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      שד' שאול המלך 8, תל אביב
      טלפון: 054-5837886 ; מייל:guy@rotraff-law.co.il