העתקת מקום מגורים בניגוד להסכם גירושין

  • מעבר מעיר לעיר
    מירב | 30/05/2023 00:08

    היי..בהסכם הגירושים שלי יש סעיף שאומר שאני יכולה לעזוב את העיר בטווח של 40 ק"מ . אני מניחה שאת ההערה הזו רושמים באופן כללי בהסכמים כי נתקלתי בזה בכמה מקרים .

    הגרוש עזב את העיר ועבר לעיר אחרת במרחק חצי שעה נסיעה .

    ויש לי 2 שאלות :

    1 אני כבר המון זמן רוצה לעבור מהעיר שלי לעיר אחרת אך לא עשיתי זאת בגלל המגבלה של 40 קמ שיש בהסכם . האם עכשיו כאשר הגרוש עשה זאת בלי להתייעץ איתי ובלי ליידע אותי האם גם לי מותר לעבור לעיר אחרת והאם זה עדיין בטווח של 40 קמ ?

    2 הגרוש לפי ההסכם לוקח את הילדים ללינה ומחזיר אותם למחרת לבית הספר . עכשיו משעבר לעיר אחרת הוא טוען שבבוקר אין לו זמן להחזיר את הילדים בעצמו ושולח אותם בתחבורה ציבורית . מדובר בנערה בת 16 ועוד ילדה בת 10 וילדה בת 9 . אני נורא פוחדת ולא מוכנה לזה , ולדעתי אפילו מסוכן .פניתי אליו שלא יעשה זאת אבל טוען שלא שואל אותי ובכל זאת שולח אותם בתחבורה ציבורית . האם בהתאם לגילאים הדבר מותר חוקית ?

    ובלי קשר לגיל , האם יש לי דרך כלשהי חוקית וכתובה לעצור את זה ?

    תודה על הייעוץ

    • העתקת מקום מגורים בניגוד להסכם גירושין
      עו"ד גיא רוטרף | 30/05/2023 22:11

      שלום מירב,

      ציינת שהגרוש עבר לכתובת במרחק של כחצי שעה נסיעה, אך לא ברור האם חצה את 40 הק"מ שנקבעו בהסכם.

      במידה והמרחק עולה על 40 ק"מ מדובר בהפרה. יחד עם זאת, הדבר לא מקנה לך זכות להפר את ההסכם גם כן.

      במידה והאב הפר את ההסכם והילדים מוצאים עצמם בנסיעות ארוכות, שלא עולות בקנה אחד עם טובתם, ניתן לבחון פנייה לביהמ"ש בתביעה לשינוי זמני השהות, על רקע מעבר האב למרחק שלא מאפשר עוד את קיום זמני השהות כפי שנקבעו בהסכם.

      מציע שתפני לקבל ייעוץ משפטי.

      בהצלחה.

      בברכה,
      גיא רוטרף, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      שד' שאול המלך 8, תל אביב
      טלפון: 054-5837886 ; מייל:guy@rotraff-law.co.il