בעיות ניקוז בדירות גן

  • דירת גן-בעיית ניקוז בשטחים ציבוריים
    סיגי | 05/02/2023 15:17

    מיום שנמסרה לי דירת הגן בשנת 2019 הבנתי שיש ליקוי בנייה חמור בעניין ניקוז , הדירה נמצאת למרגלות הר.

    מיד עם קבלת טופס 4 הקבלן עזב את הבנין ולא מסר את השטחים הציבוריים כיון שאף דייר לא היה מוכן להתנהל מולו. כתוצאה מכך מצאתי את עצמי הניזוקה היחידה מניקוז של מי הגשמים העובר בגינתי ומיד התחלתי להתכתב עם הקבלן ולבקש את עזרתו ,הקבלן נפנף אותי בתשובות של "תפני לעיריה "זה לא שטח שלנו או זאת בעייה של ניקיון הבניין ,הסתימה נגרמת מעלים וכד' (יש לי התכתבויות רבות אם תצטרכי)

    היו לי הצפות בחורף כיון שפתח הניקוז בקוטר 4 צול לא יכול לעמוד בנזקי סחף מההר לא משנה כמה אתאמץ ןאביא אנשי אחזקה שיפתחו את הניקוז . יש לציין גם שהדירה גובלת עם מגדלי אלישע, שמשחררים את הבריכות שלהם מדי פעם לכיוון ההר מה שמעמיד אותי בבעייה נוספת גם בקיץ. התכתבתי ופניתי רבות לערייה מחלקת ניקוזים וגם עם מנהל האחזקה של אלישע.(גרינברג ידעו זאת טרם המכירה ולא מכרו לי את הבית בתום לב)

    ניסיתי למצוא פתרונות ,בניתי פרגולה, חצצתי את הדירה עם ההר באמצעות אלומיניום על מנת למנוע הצפות ונזקי טבע אחרים כמו נחשים ,חזירי בר וחרקים אחרים.

    אני מצרפת לך טעימה קטנה של סרטון הממחיש את הנזק ,התכתבות אחרונה עם גרינברג בנושא, הם התכוונו להגיע ולסתום בשפכטל את הניקוז מהצד שלי מה שיגרום לרטיבות בממד שלי כתוצאה ממים עומדים . אציין כי אני רוכשת יחידה אם חד הורית ולא יכולתי לעמוד בעוד הוצאות כלכליות משפטיות וגם להביא דוח מהנדס לא היה באפשרותי, עד שהחורף הנוכחי מגיע, ואני כבר צופה את ההצפות ,התאמצתי והבאתי דוח מהנדס –יובל פלד מר 1237666 מחברת מבנים.

    זה המצב נכון להיום ,אני מבקשת לבדוק היתכנות לתבוע את הקבלן כרוכשת חדשה או שעליי להיות תלויה בחסדי השכנים שלא מוכנים לשתף פעולה

    • בעיות ניקוז בדירות גן
      עו"ד אילן הלוי | 09/02/2023 19:06

      סיגי שלום

      אני לא יכול לעזור לך בזה. אם נגרמים לך נזקים ולפי מה שכתבת את סבורה שהאחריות היא על היזם אז אני מציע שתפני לעו"ד מקומי (חיפה?) שיבדוק אפשרות הגשת התביעה כך שהבעיה תפתר.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com