אי קיום הסכם התמ"א

  • אי קיום הסכם תמ"א על ידי היזם
    עמי | 05/01/2023 20:00

    לאחר שנחתם הסכם תמא חיזוק שבו הובטחו תמורות בתנאי שגורמי הרישוי יאשרו אותם, היזם טען שהוא ניסה לקיים את המובטח אבל גורמי הרישוי לא אשרו את התמורות. ולכן הוא מבקש להוסיף נספח שינוי להסכם שבו יתוקנו התמורות לאור היתר על תנאי שהוא השיג.

    דה פקטו הוא לא הגיש את התוכנית המקורית לאישור הוועדה וטען שעשה זאת בגלל הנחיות של תאום התכנון בעיריה.

    הראיה היחידה שהוצגה על ידי היזם לטענתו שהעיריה לא מאשרת את התמורות שהובטחו היא ההיתר על תנאי שהשיג. אבל היתר מצביע רק על מה שאושר ולא על מה שניתן היה לאשר אם התוכנית המקורית הייתה מוגשת לועדה.

    האם יש תקדים משפטי לטענה שתאום התכנון איננו גורם בעל סמכות הכרעה וכדי להוכיח שלא ניתן היה לאשר את התוכנית המקורית הוא היה צריך להגיש אותה לאישור הועדה ולהדחות על ידה?

    • אי קיום הסכם התמ"א
      עו"ד אילן הלוי | 11/01/2023 14:55

      היי עמי

      זה לא עובד ככה.

      ראשית יזם אור לדעת במידה רבה של סבירות מה העיריה תאשר (הוא והאדריכל מטעמו). יתכן בהחלט כי היזם עשה בדיקה ראשונית מול העיריה ואלו לא אישרו את מה שהציג בפניהם. במצב כזה אין מקום להגיש בקשה ולהדחות. זה בזבוז זמן וכסף ללא סיבה.

      בעצם הבעיה שלך היא שאתה לא משוכנע שהתשובה שלו היא אמיתית. אני חושב שאת זה תוכלו לבדוק במידה רבה בפגישה עם המפקח שלכם ועם האדריכל של הפרויקט.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com