חוק המכר

  • חוק מכר
    רון | 04/01/2023 00:10

    האם יזם פינוי בינוי חייב לתת לדיירים את כל מה שחובה לתת לפי חוק מכר? או עניין חוזי הנתון למומ?

    ?

    • חוק המכר
      עו"ד אילן הלוי | 11/01/2023 15:11

      היי רון

      קודם כל יש לקבוע במפורש בהסכם כי הוראות החוק חלות על הבעלים. יש טענה לפיה חוק זה חל רק על רוכשי דירות מהיזם. חוק המכר דירות כולל הרבה מאוד הוראות שלא ניתן להתנות עליהם או שקובעות רף מינימאלי. נושא בדק למשל, או חובת רישום הבית המשותף, או מתן בטוחות או פיצוי במקרה של איחור - לא ניתן להתנות עליהם. לגבי פיצוי על איחור- כמעט כל החברות מנסחות את הסעיפים בהסכמים באופן שהפיצוי נמוך יותר ממה שקבוע בחוק. ספק אם זה יעמוד במבחן בית המשפט אבל עדין תעלה הטענה שזה מה הסכמת לו.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com