כתב אישום בגין בנייה ללא היתר

  • תביעה בגין בנייה ללא היתר
    רן | 07/12/2017 16:05

    שלום רב,
    א. האם תביעה בגין בניה ללא היתר (לאחר שהוגשו תלונות למחלקה לפיקוח על הבניה ללא התייחסות) אמורה להיות מוגשת בבית המשפט לעניינים מקומיים?

    ב.האם ניתן לתבוע גם את בעלי הדירה בנוסף לתביעת מבצע החריגה?

    תודה רבה.

    • כתב אישום בגין בנייה ללא היתר
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 10/12/2017 14:35

      שלום רן,

      כתב אישום בגין בניה ללא היתר מוגש לרוב לבית המשפט לעניינים מקומיים.
      ניתן לתבוע גם את בעלי הנכס, והללו יוכלו להתגונן אם יוכיחו שלא ידעו על ביצוע החריגה ונקטו באמצעים כדי למנוע אותה.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com

      • כתבת " כתב אישום" ..
        רן | 10/12/2017 14:40

        התכוונת לתביעה סטנדרטית שאוכל להגיש בבימ"ש לעניינים מקומיים או שמדובר בהליך אחר/פלילי שדורש ממני התנהלות שונה?
        תודה.

        • תביעה אזרחית
          לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 10/12/2017 15:04

          לא ברורה מהות התביעה שרצונך להגיש, אך היא תוגש ככל הנראה בבית משפט השלום/מחוזי לפי העניין.
          ממליצה לך לפנות ליעוץ משפטי פרטני בטרם הגשת תביעה.

          בברכה,

          לילך עתני, עו"ד
          מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

          בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
          טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com

          • למה לא ברורה? כתבתי מפורשות
            רן | 10/12/2017 15:10

            תביעה בגין בניה ללא היתר.
            לאחר שהגשתי תלונה בגין בעניין למחלקת הפיקוח על הבניה בעיריה שמשום מה בחרה לא להתייחס אליה, אני מתלבט מה עוד ביכולתי לעשות.
            התחלת יפה, כתבת שלרוב היא מוגשת בבימ"ש לעניינים מקומיים. איך עברת פתאום לבית משפט שלום/מחוזי?
            בגלל שכתבת בתגובתך הראשונה  "כתב אישום" ולא "תביעה", חשבתי שמדובר בהליך שונה ולכן שאלתי את שאלותיי.
            תודה.

            • הליכים בענייני תכנון ובניה
              לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 10/12/2017 16:06

              נקיטת הליכים לפי חוק התכנון והבניה מסורה לרשויות הרישוי. הן המוסמכות להגיש כתבי אישום בעבירות תכנון ובניה והללו יוגשו לרוב לבית המשפט לעניינים מקומיים.

              אדם פרטי יכול לתבוע בגין חריגות בניה ככל שהללו גורמות לו נזק. תביעה כזו תוגש לרוב לבית משפט השלום.

              בברכה,

              לילך עתני, עו"ד
              מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

              בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
              טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com

              • עכשיו זה ברור יותר
                רן | 10/12/2017 16:47

                במידה ורשויות הרישוי לא ממלאות את תפקידן ותלונות בגין בניה מסוכנת ללא היתר זוכות להתעלמות או לא זוכות להתייחסות הראויה והנדרשת כלל.
                כיצד ניתן לפעול מולן מלבד הגשת תביעה לבימ"ש שלום?
                מודה לזמנך.