מינוי עו"ד

  • עו"ד שלא כל הדיירים מסכימים
    שי | 13/05/2014 19:56

    שלום
    אנו מעוניינים בבנין לבצע תמ"א 38/1, עו"ד מסויים החתים בערך חצי מהדיירים על הסכם עם יזם.
    הוא יצר קשר איתנו שנבוא לחתום גם, ביקשנו לראות את ההסכם לפני החתימה, בהתחלה הוא התחמק ורצה שנגיע אליו ואז הוא יראה לנו.
    לאחר דין ודברים נשלח אלינו החוזה ללא נספחים, ביקשנו לעשות שינויים קטנים -דברים טכניים בעיקר בכדי להתאים ספציפית אלינו או דברים שנראו לנו לא נכונים, להפתעתינו העו"ד שכביכול פועל מטעמינו (אגב מעולם לא חתמנו לו על ייצוג) אמר כי אין על מה לדבר וזה החוזה,אין על מה לדבר וכמן"כ לא מסכים להראות את הנספחים
    , מכאן שאלתינו, האם זה תקין? האם אנו הדיירים שעדיין לא חתמו יכולים לקחת עו"ד אחר לטובת הייצוג? האם אנו יכולים לנהל מו"מ ישיר עם היזם מעל ראשו של העו"ד? האם עו"ד שאמור לייצג אותנו לא אמור לפעול לטובת הערותינו ולא לדחות אותנו על הסף? נשמח לתשובה

    • מינוי עו"ד
      עו"ד גילי לוי | 14/05/2014 13:12

      שי שלום,

      איני מכיר את פרטי המקרה וההסכם. אולם, אני כן רואה חשיבות עליונה בשיקוף ושיתוף של כלל הדיירים טרם חתימה על הסכם. כמובן שליחת ההסכם לעיונם טרם חתימה. אני בדר"כ לא פוסל הערות על הסף אלא אם כן בחנתי ומצאתי שאינן מתאימות.
      מותר לך לשכור עו"ד מטעמך ולנהל מו"מ עם היזם. אין בכך כל בעיה.

       בברכה,

      גילי לוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38
      יפת, לוי ושות' - משרד עורכי דין ונוטריון

      • תודה רבה, הערת המשך
        שי | 14/05/2014 15:00

        תודה רבה לא מדובר על שינויים המיטבים איתנו יותר מאחרים אלא דברים שככל הנראה לא שמו לב כשניסחו את ההסכם. בכל מקרה אני מניח שאת החוזה ניסח העו״ד שמבקש שנבוא לחתום. האם אנו יכולים להמשיך לבד או עם עו״ד מטעמינו על בסיס טיוטת ההסכם הקיימת אם ההבנה עם היזם שהוא משלם את שכר טרחת העו״ד האם זה אומר שנור צריך לממן את שכט עו״ד הנוסף שאנו נביא? ולסיום הדיירים שכבר חתמו אך לא ראו שום נספח האם חתימתם תופסת או שהם יכולים להצטרף אלינו? שוב, תודה

        • תשובה
          עו"ד גילי לוי | 22/05/2014 22:07

          שי שלום,

          בדר"כ לקיחת עו"ד מטעמכם האישי תהיה על חשבונכם. מן הסתם. היזם לא נושא בעלות עו"ד אישי לכל דייר. אם יש מחדלים קשים כפי שתיארת אצל עו"ד מטעם הדיירים ניתן להחליף ייצוג (כמובן בכפוף להסכם שכר הטרחה מולו). במקרה של מחדל יכולים גם החותמים להצטרף להחלפת הייצוג. מבחינת ההסכם, אם הם חתמו הם מחוייבים לו אלא אם כן היו מחדלים של טעות, הטעייה וכיו"ב.

          בהצלחה,

          בברכה,

          גילי לוי, עו"ד
          מנהל פורום תמ"א 38
          יפת, לוי ושות' - משרד עורכי דין ונוטריון