תמ"א 38 - בעיות בעיריה

  • בעיות שעושה העירייה
    יושב ראש | 07/02/2014 21:03

    שלום לעו"ד אילן הלוי- בבקשה תשובה ממך

    נציגות הבית- הלכה לעיריה(תל אביב יפו) ושם דחו אותם בלך ושוב- כל פקיד- כאילו לא ידע ומלמל משהו על "מדיניות"- שהו א לא יודע מתי תאושר

    הרעיון היה להגיע למצב של פינוי- בינוי- מאחר והבניין מאוד ישן

    גורם נוסף שם- דיבר על אפשרות לבנייה של 8 קומות- עם הסתייגות- כלומר הדירות העליונות יהיו פחות בשטח- אבל הפנה אותם ל"עזרה וביצרון"

    מה עושים?

    עזרה וביצרון נוטים לפתור ולפטור את הבעיה בשפריץ- כלומר זה שיא השיפוץ שהם מציעים

    איך בכלל אפשר להתקדם- כאשר המטרה היא להגיע לאישור ולביצוע פינוי בינוי

    תודה על תשובה מפורטת ומעשית ככל האפשר

    • תמ"א 38 - בעיות בעיריה
      עו"ד אילן הלוי | 09/02/2014 09:36

      אני מבין שאתם מעונינים בפרויקט של הריסה ובניה הקרוי תמ"א 38/2.  כדי לדעת מה ניתן לבנות צריך לדעת היכן הבנין נמצא.  בגדול ניתן להגיד כי מדובר על 6 קומות וקומת גג חלקית (65% משטח הגג) אבל מאוד תלוי בדיוק היכן הבנין נמצא.

      אין לכם כרגע, כנציגות, מה לעשות בעיריה או מול עזרא ובצרון. אני מציע שתבדקו אם יש לכם 80\% הסכמה לפרויקט כזה מקרב בעלי הדירות. אם כן בשלב הבא מציע שתבחרו עו"ד שילווה אותכם וביחד תגשו לקבלת הצעות מיזמים שונים. אתם מהר מאוד תבינו מה מציעים לכם.

      אני חושב שאתם עושים בשכל שאתם מנסים ללכת לכיוון של הריסה ובניה. עיצה קטנה- גם אם תבינו שלצורך כדאיות לעיסקה כזו אתם צריכים להכניס קצת את היד לכיס זה עדין שווה את זה.

      אילן הלוי, עו"ד

      מנהל פורום תמ"א 38

      • ראשית תודה על התשובה
        יושב הראש (נגיד) | 09/02/2014 17:44

        לשאלותיך

        כן, יש הסכמה אם כי האנשים קשים

        לא ברור לי מה עזרה ובצרון מסוגלים לתת

        הבנין נמצא באזור שמאפשר את ההריסה והבניה- נניח מרכז העיר

        אלא שנדמה לי שהעיריה- לא ממש מעוניינת בכך- וזאת לפי התשובות שהם נתנו

        במה כרוך "הכנסת יד לכיס"- מבחינת תשלום למה וכמה

        תודה שוב

        • עו"ד אילן הלוי | 11/02/2014 12:24

          שלום ליו"ר

          אני לא יודע על איזה בנין בדיוק מדובר אבל לדעתי העיריה דוקא מעדיפה הריסה ובניה ולא תוספת קומות.
          אני לא חושב שעזרא ובצרון יכולים לעזור כאן ולדעתי זה בזבוז זמן לדבר איתם.

          אתם צריכים להתחיל לקבל הצעות מיזמים ואז תבינו מה אתם יכולים לקבל.

          בהכנסת יד לכיס- התכוונתי כי לעיתים יש פרויקטים שאינם רווחיים מבחינת יזמים וזאת בגלל שכולם לוקחים בחשבון שבפרויקט של הריסה ובניה צריך לשלם למשל- דמי שכירות לדיירים בכל תקופת הבניה. לפעמים סכום זה הוא המבדיל בין קודש לחול מבחינת כדאיות כלכלית לפרויקט והגיוני היה מצד הדיירים לוותר עליו או על חלקו. בכל מקרה- אנחנו עוד לא שם. תקבלו הצעות, תבחרו עורך דין שילווה אותכם בתהליך וככה תגיעו לבנין חדש.

          אילן הלוי, עו"ד
          מנהל פורום תמ"א 38

          • לעו"ד אילן הלוי שלום וברכה
            היושבת ראש- לאט לאט אני מתגלה | 11/02/2014 21:37

            גם אני כמוך- סבורה שאין משמעות לענייננו ב"עזרה ובצרון"

            מאחר שפירסמת את הטלפון שלך- וברור שאם חשבנו לפנות- זה היה אליך אך- מכיון שהדבר תלוי בכל הדיירים- אודה לך אם תוכל להגיד לי כמה פגישה ראשונית- בנושא זה- עולה.

            תודה-(האחראית על חדר המדרגות - חהחה - איזו בדיחה מצחיקה- אבל בסדר- בכך נמצה את הבדיחה ( )

            • תמ"א 38
              עו"ד אילן הלוי | 12/02/2014 12:06

              פגישה ראשונית של שעה להכרות לא עולה דבר.
              מוזמנת.