תמ"א 38 - הערת אזהרה

  • שי
    תמ"א 38/2 | 10/12/2013 09:08

    היזם החתים את רוב הדיירים על חוזה בו מצויין גם שהם נותנים לו אישור לרשום הערת אזהרה בטאבו

    המיעוט לא מסכים לתת  אישור כזה , אלא במועד קבלת  הליווי הבנקאי ואז בעצם כבר ממשכנים את  הדירה
    האם מספיק מיכתב מעו"ד של היזם לעו"ד של הדיירים שיציין כי המיעוט חותם על החוזה, אבל פטור מחתימה על יפוי הכח לרישום הערת האזהרה( בחוזה כתוב שהמוכר צריך לחתום).

    או האם חייבים ניספח  חתום ע"י היזם   שיציין זאת בניפרד, ואשר יופנה למיעוט ?

    • תמ"א 38 - הערת אזהרה
      עו"ד אילן הלוי | 10/12/2013 10:13

      אם ההתחייבות היא של היזם אז הוא צריך לחתום על כך מולך. אם מדובר בעורך דין היזם המוציא מכתב בו הוא כותב שזה בשמו של היזם, גם ניתן לחןיות עם זה.

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      • שי
        תמ"א 38/2 | 12/12/2013 20:59

        אם המיכתב של העו"ד של היזם מופנה באימייל לעו"ד של המוכרים , והמיעוט מקבל העתק המיכתב, ואח"כ חותם על ההסכם, אבל לא חותם על ייפוי כח למתן הערת אזהרה לטובת היזם

        האם זה בסדר?

        ההערה   או רישום המשכנתא,תירשם רק בעת קבלת הליווי הבנקאי-שזה יכול לקחת עוד שנתיים בוודאות

        • תמ"א 38 - חתימה
          עו"ד אילן הלוי | 16/12/2013 11:32

          תלוי בנוסח המכתב ולצורך זה מייל זה בסדר. אם נוסח המכתב מציין שאלו ואלו רשאים לחתום על ההסכם מבלי לחתום על יפוי הכוח אז זה בסדר.  אחרת ברגע שאתה חותם על ההסכם אתה מחויב בהוראותיחו. אם החריגו מישהוא מהחובה לחתום על יפוי כוח אז צריך לקרוא ולהבין שההחרגה מנוסחת טוב.

          אילן הלוי, עו"ד

          מנהל פורום תמ"א 38