תמ"א 38/2

  • שי
    תמ"א 38/2 | 06/12/2013 13:57

    רוב המוכרים מוכנים לתת הערת  אזהרה לטובת היזם עם חתימת החוזה

    בינתיים הם והיזם וב"כ הדיירים מפעילים לחץ על המיעוט לחתום

    אחד התירוצים הוא שבינואר ישתנו חוקיפ לגבי מסי נדל"ן ואם לא יחתמו עד אז , יפסידו הרבה כסף

    כמו נכן הקבלן דורש 100% חותמים ומצד שני בחוזה יש אופציה לפעול משפטית נגד המיעוט

    המיועט תומך בתמ"א 38/2 , אבל לא במתן הערת אזהרה בלי לקבל דבר המהיזם

    האם נסיון מוכיח שהקבלן/ היזם ימשיך בפרויקט גם ללא 100% של החותמים?

    הרי המיעוט מוכן לחתום , אבל במועד שהוא יראה התקדמות בפרויקט או תמורת ערבויות היום

    • תמ"א 38/2
      רואי | 08/12/2013 07:01

      היזם דורש  חתימות של  100% של בעלי הדירות

      בינואר משתנים המיסים , ואם היזם לא יחתום, כי אחד המוכרים לא חתם, הדיירים חוששים שישלמו יותר מסים.
      לפי החוק המיעוט יוכל לחתום מרצון או דרך המפקחת גם בשבלב יותר מאוחר, כאשר יראה שיש התקדמות בפרויקט.

      מה יקרה אם היזם יתנה את חתימתו  בחתימה של אחרון הדיירים?

      האם אז יוכלו לתבוע את המעכב- לא מסרב חתימה?

      הרי בחוזה רשומה בלאוו הכי האופציה לתבוע את המיעוט ע"י הרוב, אם המיעוט לא חתם?

    • תמ"א 38/2
      רואי | 08/12/2013 07:01

      היזם דורש  חתימות של  100% של בעלי הדירות

      בינואר משתנים המיסים , ואם היזם לא יחתום, כי אחד המוכרים לא חתם, הדיירים חוששים שישלמו יותר מסים.
      לפי החוק המיעוט יוכל לחתום מרצון או דרך המפקחת גם בשבלב יותר מאוחר, כאשר יראה שיש התקדמות בפרויקט.

      מה יקרה אם היזם יתנה את חתימתו  בחתימה של אחרון הדיירים?

      האם אז יוכלו לתבוע את המעכב- לא מסרב חתימה?

      הרי בחוזה רשומה בלאוו הכי האופציה לתבוע את המיעוט ע"י הרוב, אם המיעוט לא חתם?

      • תמ"א 38
        עו"ד אילן הלוי | 08/12/2013 22:17

        נכון שהחל מינואר מתבטלת הוראת הפטור ממס שבח אחת ל- 4 שנים. יש לכך חשיבות רק אם היזם מבקש להעזר בפטור זה במסגרת תכנון המס שלו. מבלי להכנס לפירוט אוסיף שזה היה רלבנטי בעיקר לרמת גן. בתל אביב זה בכלל לא רלבנטי.
        לא נראה לי שניתן יהיה לתבוע את הדיירים הסרבנים בגלל זה. התביעה תהיה לאכוף עליהם את ההסכם. אם היזם יברח  קודם ממילא אין מה לאכוף עליהם.
        מעבר לכך - אם אתם רוצים את הפרויקט אפשר להגיע להסכמות עם היזם שתחתמו ולא תאפשרו לו לרשום הערת אזהרה עד שלב מסוים בו תראו שיש התקדמות (צריך להגדיר מהי אבן הדרך הזאת). אם ליזם יש שכל הוא יסכים .

        אילן הלוי, עו"ד
        מנהל פורום תמ"א 38

        • א-מ
          תמ"א 38/2 | 09/12/2013 22:45

          האם חייבים לקבוע את ערך הדירה החדשה עכשו או במועד מאוחר יותר\ קרי בעת  או סמוך לקבלת אישור הליווי הבנקאי והערבויות?

          האם יכול לקרות כי שמאי הבנק יעריך את  ערך הדירה החדשה נמוך בעשרות אחוזים מערכה הממשי-בטעות?

          האם לקחת שמאי גם מטעם הדיירים?

          • תמ"א 38 - ערך דירה
            עו"ד אילן הלוי | 10/12/2013 10:18

            הליווי הבנקאי נלקח בדרך כלל סמוך לקבלת היתר הבניה ולתחילת ביצוע הפרויקט. בודאי לא עכשיו. לצורך קבלת הליווי נערך דוח על ידי שמאי המקובל על הבנק. הוא יקבע שם את ערך הדירות שלכם. קשה לי להאמין שהוא יטעה בעשרות אחוזים בביצוע הערכה. תמיד תוכלו לבדוק אז את הערכה שלו לעומת מחירי שוק שיהיו אז, לבד או באמצעות שמאי מטעמכם.

            צריך לזכור שבדוח 0 שנערך על ידי שמאי הבנק בוקדים מה הרווחיות בפרויקט, קרי- הכנסות פחות הוצאות. ליזם יש אינטרס אז להראות שההכנסות בשמיים וההוצאות שוליות.
            שווי הדירות שלכם יגזר משווי דירות היזם העומדות למכירה. הוא לא יוכל להפחית לכם סתם כך בלי להפחית את שווי דירות היזם. כך שלא הייתי חושש מכך אם כי טעות תמיד יכולה לקרות.

            אילן הלוי, עו"ד
            מנהל פורום תמ"א 38