תמ"א 38 - תוקף רישיון

  • תוקף רשיון לתמא
    שימי | 02/10/2013 09:58

    כאשר היזם או הקבלן הגישו תוכניות לעשות תמא לבניין ואחרי הדיונים הבדיקות של הועדות השונות ניתן האישור לתמא 38 שאלתי היא אם לאותו אישור יש תוקף,שאותו קבלן או יזם מוגבל בזמן להתחיל את עבודות הבנייה או שהוא יכול להגיד שהוא יכול לחכות שנה או שנתיים מסיבה כזו או אחרת ?

    • תמ"א 38 - תוקף רישיון
      עו"ד אילן הלוי | 02/10/2013 17:03

      שימי שלום!
      לא ברור מהשאלה באיזה שלב תכנוני היזם נמצא. בכל מקרה- להיתר בניה וגם לאישור ועדה יש תוקף מוגבל של שנה. ניתן לבקש הארכת תוקף היתר בניה עד 3 שנים. מעבר לכך ישנם תנאי ההסכם בין היזם ובינכם לגבי לוחות הזמנים שהוא צריך לעמוד בהם. אם אין בהסכם דבר וליזם לא מתאים כלכלית או מסיבה אחרת להתחיל בעבודה יכולה להיות בעיה מולו. ברור כי אם מוכיחים שהביצוע נסחב סתם ולא מסיבה טובה אז יש עילת תביעה כלפי היזם.

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38