תמ"א 38 - ירושלים

  • תמ"א 38 בירושלים
    רמי פלומין | 28/09/2013 20:08

    האם ניתן לבנות לפי תמ"א 38/1  ברח' הנשיא 6  בירושלים.
    בתודה, רמי

    • תמ"א 38 - ירושלים
      עו"ד אילן הלוי | 29/09/2013 09:12

      רמי שלום! לפי מה שראיתי הבנין שלכם הוא בן 3 קומות מעל קומת עמודים. הוספתם לפני מספר שנים מעלית לבנין. עדין הבנין נבנה לפני 1980 והוראות התמ"א חלות עליו. לא נראה לי שהמעלית עונה על הקריטריונים של חיזוק מפני רעידות אדמה ולכן גם זה לא מכשול.  הבעיה היחידה היא יצירת מקומות חניה לדירות החדשות
      עירית ירושלים יצאה במדיניות חדשה ותומכת בתמ"א 38 לפני כחודש. על פניו נראה כאילו אין מניעה להוסיף קומות גם על הבנין שלכם. אבל כדי לתת תשובה יותר בדוקה צריך פשוט לגשת למחלקת הנדסה בעיריה ולברר.

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38