תמ"א 38 - פגיעה בפרטיות

  • פגיעה בפרטיות-תמ"א 38
    טל | 17/09/2013 12:38

    שלום
    אני גרה בבניין שעובר כרגע תמ"א,אני שוכרת דירה בסכום נמוך מהרגיל עקב השיפוץ,לפני שלושה וחצי חודשים ניגש אליי מפקח הביהיין וביקש לסגור חדר אחד לדלושה שבועות על מנת להפוך אותו לחיזוק ממד,החדר הזה היה חדר ילדים וכרגע הם מפוזרים עם כל הצעצועים שלהם בכל הבית ואין להם פינה משלהם שהחדר הזה היה כאחד התנאים לשכירות מכייון שהוא התאים לנו מבחינת נוחות,החדר הזה סגור עם קיר גבס כבר שלושה וחצי חודשים,כל הזמן מורחים אותנו ומספרים לנו קשקושים כדי למשוך זמן...אין עם מי לדבר כל הזמן מתעלמים ואומרים נעשה את זה בהקדם היום התבשרתי שאין אישורים להמשך הבנייה, מה האפשרוחות שלי האם כדי לי לתבוע בתביעות קטנות? חשוב לציין כי בעלת הדירה נותנת גיבוי מלא לכל צעד שננקוט
    אשמח לקבל תשובה
    תודה וחג שמח

    • תמ"א 38 - פגיעה בפרטיות
      עו"ד אילן הלוי | 17/09/2013 16:46

      טל שלום! לא יודע מה קובע בידוק ההסכם בינך ובין בעלת הבית. אני מבין שאת ידעת מראש שתגרם אי נוחות מסוימת בגלל העבודות. לגבי סגירת החדר- אם אין לכך ביטוי בהסכם השכירות אז מדובר בהפרה מצד בעלת הבית או לפחות את יכולה לדבר עימה שתוריד עוד את המחיר. אני חושב שבעלת הבית לא יכולה רק לתת גיבוי אלא גם צריכה לקחת אחריות מסוימת על המצב.

      לא ברור לי מה זה אין אישורים להמשך הבניה- אני מניח שהם התחילו לבנות מכוח היתר בניה שקיבלו. אם יש בעיה עם היזם אני מציע שתתעדכני עם ועד הבית. בכל מקרה וכל עוד הרעש והמפגע נסבל מבחינתך אני מציע שתדברי עם בעלת הבית על הפחתה נוספת של דמי השכירות.

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38