איך אפשר להוציא שותף אלים מדירת סטודנטים?

|

שותף חדש בדירת סטודנטים מתנהג לא ראוי

קרן ברי 10/12/12
שלום.אנחנו שתי סטודנטיות שגרות בדירה בשדרות. לפני כשבוע וחצי הגיע בחור לדירה ואחרי שנתנו אישור לבעל הדירה להחתים אותו, הוא חתם על חוזה. הוא מתגורר אצלינו כבר מספר ימים ולצערינו הרב מצאנו כי הוא לא מתאים לנו עקב מקרה בו גילה אלימות פיזית ומילולית כאשר במהלך ויכוח השליך כירה חשמלית שלנו דרך החלון, איים בצרחות ודרש, מצטטת: "תשטפי את הכלים המסריחים שלך, אני לא אמור לחזור לטינופת ולסירחון האלו". אני נאלצת לציין שהשותף הנ"ל מלכלך בעצמו את הדירה והשותפה שלי ואני היחידות שמנקות את המטבח והסלון (המשותפים לכולנו), שלא לדבר על כך שהוא את הכלים שלו לא שוטף במשך שבוע ימים. הויכוח התחיל עקב שימושו בפלטה חשמלית רחבה שהביא עמו אשר צורכת הרבה חשמל. סיכמנו איתו שיחליף אותה במחבת רגילה, אך הוא לא עשה זאת, ולאחר שביקשנו ממנו שנית שיחליף למחבת רגילה, באומרינו שזוהי דירת שותפים ועלינו לכבד אחד את השניה ולהתחשב בחשבונות המשותפים שלנו, הוא לא גילה שום נכונות לשתף פעולה והתחיל צורח שהוא לא יודע להשתמש במחבת ואם הוא רוצה להשתמש בכירה האישית שלו אז זה בידיוק מה שיעשה.השותף הנ"ל, טען שלא פניתי אליו בנימוס הראוי לו בבקשה, שהטונים לא מצאו חן בעיניו ושאם הייתי מבקשת ממנו יפה יותר, אולי היה נענה לבקשתי אבל כרגע זהו עיקרון שלא להסכים לבקשתי (הבקשה, ולא הדרישה כפי שהוא מכנה אותה, הופנתה אליו בטון מנומס וסובלני). אחרי שזרק את הכירה החשמלית שכבר קיימת בדירה מהחלון, אמר "עכשיו את תלמדי להשתמש בכירה שאני הבאתי ושלא תעזי יותר בחיים לדבר אליי בכח, איתי לא עושים דברים בכח". במהלך כל הויכוח, שגדל והתפתח לריב, ניסיתי להסביר לו שאין בכוונתי להתווכח או לריב, ביקשתי ממנו שירגע ושלא יצעק וגם אחריי שזרק את הכירה שלי ושל השותפה השניה, המשכתי בהפצרות כי הוא מגזים ומתנהג באופן לא ראוי - הרי כולנו חתומים על חוזה ואין לאיש מאיתנו זכויות יתרה בדירה, בעיקר לא זכות לעשות מה שבא לנו על דעת עצמינו בדירה משותפת (בנתיים השותף הנ"ל השתלט גם על חדר הסלון שמלא בחפציו האישיים - חדר שהוא לא חתום עליו). צורת הביטוי שלו, דיבורו, והפעולות שהוא עושה אלימות ומטרידות ואין בכוונתי להמשיך לגור בדירה עם אדם שמתנהג כך, באי רציונליות מוחלטת ובכזו אלימות. איני מוכנה לפשרות, גישורים וכו' מפני שגבר אלים הוא גבר אלים ולא נסתכן בכך שמתישהו הוא יתפוצץ שוב על שטות כזו או אחרת. זכותינו לחיות בשלום וברוגע בביתינו שלנו...בעל הבית מצידו אמר שהבחור חתום על חוזה ואין בידיו לעשות יותר מדיי מלבד לדרוש ממנו שיתנהג כראוי. איני מתכוונת לחיות עם האדם הזה בדירה, אני והשותפה מפחדות לחזור לתוכה מפניי שמזגו הפכפך - לא יכולנו לתאר לעצמינו אפילו שאדם, שסה"כ ביקשנו ממנו שישמור על הניקיון וישתמש במחבת במקום בכירה חשמלית, יזרוק את חפצינו האישיים דרך החלון, ידבר באופן שבו דיבר וישפיל אותנו ככה.האם יש אפשרות להוציא אדם זה מהדירה? אנחנו מאוד מפחדות מנוכחותו בדירה, וזאת אחריי שהופתענו עמוקות מהיחס שלו, בהתחשב בעובדה שהוא רק שבוע בדירה ונראה לנו כאדם שונה לחלוטין לפני שנכנס אליה לפי חוזה.אנא עזרו לי מהר. איני יכולה ללמוד עם ידיעה שעליי לחזור לדירה עם שותף כזה שמרשה לעצמו הכל. מחר, מתוך התקף עצבים נוסף, הוא יוכל לזרוק את המחשב הנייד שלי מהחלון או להתנפל פיזית עליי או על השותפה :/עיזרו בבקשה, אמרו לי מה עלינו לעשות ואיך אפשר להוציא אותו מן הדירה נוכח העובדות?

קרן שלום

עו"ד טל בוטל-שפיס מנהלת 12/12/12
אין סיבה לחיות בפחד. ההסכם אינו בבחינת "בית סוהר".
יש לבחון את ההסכם, ולאתר את הסעיף המאפשר לך להשתחרר ממנו, במתן הודעה מוקדמת למשכיר. ככל ויש - מהם התנאים למימוש הסעיף.
אפשרות אחרת - יש לבחון האם יש לך אפשרות להכניס במקומך שוכר אחר, ולעדכן את המשכיר כי אין בכוונתך להמשיך לגור תחת אימה וחשש, וכי את פועלת למציאת שוכר במקומך.
תדאגי לפעול בהתאם להסכם - בין אם מתן הודעה מוקדמת בכתב למשכיר ובין אם מציאת שוכר במקומך, וכל זאת בתנאי שההוראות הללו מצויות בהסכם.
בהצלחה.
טל בוטל-שפיס, עו"ד
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן