מה הסיכויים שהשופטת תחליט על פינוי הדיירת שלא משלמת שכר דירה?

|

משפט שני

אלמונית 26/10/09
שלום
אבי משכיר דירה לדיירת כבר 8 שנים כאשר בכל שנה ישנו חידוש חוזה . בשנה האחרונה יש לנו בעיות עם הדיירת, היא אינה משלמת לנו את שכר הדירה כבר שנה. ומסרבת לצאת מהדירה.
פנינו לעורך דין וכבר התקיים משפט בו נקבע כי הדיירת צריכה לשלם לנו על כל החודשים שהיא מצהירה שלא שילמה (את מה שלא הצהירה ולא שילמה נקבע דיון נוסף) בחוזה השכירות האחרון ישנו סעיף הטעון במחלוקת שבו יש אפשרות לאופציה לשנה. כלומר גם אם יש לדיירת אופציה לשנה האופציה שלה מסתיימת בסוף דצמבר 2009. כלומר לשנת 2009 אין חוזה שכירות בשל כל התהליכים המשפטיים. חשוב לציין כי צויין בעל פה ובמכתב שנשלח לביתה שבתום השנה היא צריכה לעזוב את הדירה.
במשפט הראשון נקבע כי חודש מיום המשפט היא צריכה לשלם לנו את החודשים שהיא כן הצהירה. הדיירת באה לעורך הדין שלנו עם הכסף וכששאל אותה מה עם החודשים שחלפו מאז המשפט היא התעצבנה וטענה שזה לא מה שסוכם ולקחה את הכסף. הדיירת לא שילמה עד היום ובעוד חודש יש משפט שני.
רציתי לדעת מה דעתך יהיה כיוון השופטת? והאם הדיירת תוכל לצאת מהדירה בתום "האופציה לשנה נוספת" שזה בסוף דצמבר? איזה אכפי אמצעים קיימים במידה והדיירת לא משלמת ולא יוצאת מהדירה?

שוכרת בעייתית

עו"ד אפי אהרונוב מנהל 27/10/09
ערב טוב אלמונית,

חסרים לי נתונים רבים על-מנת להעריך מה יהיה כיוון המשפט (מה גם שנבואה לא ניתנה לעו"ד). כדאי לפעול לפי עצת עורך הדין. באם הנתבעת אינה מקיימת את פסה"ד ניתן לפנות לרשות ההוצאה לפועל. היה והנתבעת לא תתפנה מהדירה ניתן לפתוח בהליך לפינויה.

בברכה,

עו"ד אפי אהרונוב
מנהל פורום חוזים
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהל פורום זכויות יוצרים

דרך אבא הלל 7, רמת גן

077-9620231

efi@eaip.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן