ייעוץ

|

עיכוב – ייעוץ

משה 09/12/11
חברי התקשר לאחד מהאנשים שאני והוא מכירים, וביקש לפגוש אותו. אותו אדם שהתקשרנו אליו מדבר תמיד בצורה גסה, וזה דרך דיבורו הקבוע, ואנחנו עונים לו באותו מטבע לשון בד"כ, לא מתוך כעס אלא מתוך סוג של השתובבות וסחבקיות.
היום, כשחבר שלי התקשר אליו ואמר לו שהוא רוצה לפגוש את הפרצוף "המכוער" שלו, צעקתי לתוך הפומית, כן גם אני רוצה לפגוש את הפרצוף המכוער שלך ושל אשתך. האיש ניתק. לאחר מספר דקות הוא עלה לדירה ששהינו בה, והחל להכות אותי באגרופים, חברי שהגיע לסייע לי, חטף אף הוא אגרוף, והזמנו את המשטרה.
כשהגיע השוטר הוא הקשיב למי שתקף אותנו וכשאמרנו לו שאנחנו רוצים להתלונן עליו, הוא אמר, "אולי כדאי שתסגרו זאת ביניכם" התעקשנו להתלונן, והוא הורה לנו שנגיע לתחנת המשטרה.
כשהגענו, פגשנו שם את השוטר ואת מי שתקף. השוטר לקח אותנו לחוקר, שאמר לו לקחת אותנו לאולם המעוכבים שנמתין לו עד שיתפנה.
באולם המעוכבים לא איפשר לי השוטר לשוחח בטלפון. שאלתי אותו אם אני חשוד במשהו, וענה לי שלא. אז שאלתי למה אסור לי לדבר בטלפון. ענה לי השוטר. "כי כך אמרתי". שאלתי אם יש לו עילה חוקית לזה, וענה לי "חכה רגע" הוא יצא וחזר, ואמר לי ולחברי שאנחנו מעוכבים יחד עם התוקף. הוא לקח לנו את הטלפונים הניידים ואת תעודות הזהות ואמר לנו "שרק תדעו שזה יכול לקחת שעות ארוכות עד שתיפגשו עם החוקר ויכול להיות שיקחו מכם טביעות אצבעות וצילום".
לאחר חצי שעה בערך, פנה אלינו מי שתקף אותנו ואמר לנו "יאללה תבטלו את התלונה ונגמור את הכל", לאחר שראינו כי השוטר מתעלל בנו, הסכמנו וביקשנו לבטל את התלונה.
השוטר יצויין לא הסביר לנו כלל למה אנחנו מעוכבים בכלל.
יתירה מזאת, לאחר שביטלנו את התלונות, אמר לי השוטר "אני אומר לך בנוכחות התוקף שלך, גם אתה וגם הוא הייתם מגיעים לבית סוהר" שאלתי למה, וענה לי שהתוקף אמר לו שאני אמרתי לו: "אני רוצה להיות עם אשתך בשירותים" והשוטר אמר "זה נחשב להטרדה מינית".

חשוב לי לציין שלא אמרתי מעולם את הדבר הזה לתוקף אבל גם לו זה היה נאמר, האם זה נחשב לפי חוק להטרדה מינית? הרי אשתו של התוקף כלל לא הייתה נוכחת ולא פגשנו אותה כלל. והאם הייתה זכות לשוטר לעכב אותנו, ובעצם להלך עלינו אימים? השוטר גם לא אמר לנו שיש לנו זכות לפגוש עו"ד, ואני מבין בדיעבד שהייתה לי זכות לפגוש עו"ד כשאני מעוכב.

בקיצור, האם הייתה עילה לעיכובי, והאם לפי גירסת התוקף עברתי איזושהי עבירה? ומה הייתם מייעצים לי לעשות בנוגע לשוטר, שעל פניו, נראה לי שהוא לא נהג בדיוק לפי כללי החוק.
דבר אחד ברור. הדבר גרם לי לחשוב מאה פעם לפני שאפנה שוב למשטרה שצריכה להגן עלי ולשמור על זכויותיי.

ייעוץ

עו"ד יוסף רז מנהל 09/12/11
אדון נכבד

הפורום מיועד למענה ענייני קצר בשאלות קצרות וממוקדות ולא יכול להחליף ייעוץ משפטי.
מהתרשמות מאורך השאלה ולא מתוכנה, ברור לי שאתה זקוק לייעוץ מקיף וארוך שלא מתאים למתכונת של תשובה בפורום.

בברכה

עו"ד יוסף רז
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

שדרות דוד המלך 520, אור עקיבא

050-7383197

yosephraz@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

האם יש עבירת הטרדה מינית ?

משה 09/12/11
אם כך, אודה לך על מענה קצר רק האם קיימת עבירת הטרדה מינית פלילית בהיבט הבא.
במידה שאני אומר למישהו "אני רוצה להיות עם אשתך בשירותים" והאשה כלל אינה בשטח, והדבר נאמר לבעלה, האם זו עילה לעבירת הטרדה מינית פלילית?
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)
קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן