האם אני חייבת לבצע תיאום מס כשאני עובדת בשתי עבודות ארעיות?

|

שאלה לגבי תיאום מס

דורה 27/04/10
שלום רב, ברצוני לשאול מספר שאלות:
1. הנני תושבת קרית ביאליק. האם אני מחוייבת לבצע תיאום מס רק בעכו או שאוכל להגיע גם לחיפה?
2. אני עומדת לעבוד בשתי עבודות, שתיהן ארעיות וממש לא קבועות. ישנן חודשים שבכלל לא יקראו לי לעבוד ובחודשים שיקראו מדובר בכמה שעות שבועיות בלבד, לא קבועות. האם בכל מצב אני אמורה לגשת לעשות תיאום מס? הנני אמא אגב. כשעבדתי בעבודה קבועה לא לקחו ממני מס הכנסה והרווחתי כמעט פי שניים. איך יודעים?
3.כשאני ממלאת את טופס ההבודה אני אמורה לרשום שאני מועסקת בעבודה נוספת, למרות שבפועל העבודה שניה זמנית לחלוטין.
הנושא מאוד מבלבל, הנני חוששת לעשות טעויות שאתחרט עליהן. די מפחיד.
אבקש לקבל הסבר.
תודה רבה

תיאום מס

סלי אילון, רו"ח 28/04/10
את חייבת להגיע למשרדי מס הכנסה בהם מתנהל התיק שלך ולעשות תיאום מס אחרת המעביד השני מחוייב לנכות לך מס מכסימלי, אותו תקבלי בחזרה רק אם וכאשר תגישי דוח שנתי. לכן אני מציע לפנות לפקיד השומה שם מתנהל התיק שלך.
כשאת ממלאת את טופס 101 את חייבת לרשום שמדובר בעבודה שניה. אם לא תעשי כן את עוברת עבירה.
אדגיש - בכל מצב בו את עובדת בשתי עבודות את חייבת לעשות תיאום מס אם את לא רוצה שינכו לך מס מכסימלי, גם אם העבודה אירעית וגם אם סך ההכנסות משתי העבודות לא גבוה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)
קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן