איך לקזז הפסדים מניירות ערך עם רווחים במסים שונים בשנת המס 2008?

|

קיזוז הפסדים בנ"ע

שיר 19/06/09
בשנת המס 2008 היו לי רווחים ממכירת ניירות ערך וגם הפסדים.ההפסדים היו על ניירות ערך ששיעור המס עליהם הוא 20% והרווחים היו בעיקר על ניירות ששיעור המס הוא 15%.השנה יש לי הרבה רווחים מניירות ערך ששיעור המס עליהם הוא 20%.אני מגיש בקרוב דוח לשנת 2008, האם אני חייב לקזז את ההפסדים מול הרווחים באותה שנת מס גם אם הם מחויבים במס במדרגות שונות, או שאני יכול לקזז רק חלק מההפסדים כנגד הרווחים החייבים במס של 20% ולהעביר את יתר ההפסד לשנת המס 2009?

קיזוז הפסד מניי"ע

עו"ד יצחק פוגל מנהל 21/06/09
בתוך השנה זכותך לבחור כנגד מה לקזז. אבל, אתה חייב לקזז כל מה שניתן באותה שנה, אחרת ההפסדים ירדו לטמיון.

בברכה
בברכה
עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל
מהל פורום דיני מיסים
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

הנשיא 41, גבעת שמואל

03-6081122

fogelyitzhak@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

תשובה

טל אביטן 21/06/09
עפ"י סעיף 92 נראה כי אין אפשרות לבחור שלא לקזז הפסדי הון בשיעור מסויים מרווחי הון אחרים להבדיל מהאפשרות הניתנת שלא לקזז הפסד מעסק כנגד רווח הון ריאלי.
אני אומר נראה ש.. כי זה לא נאמר במפורש וניתן להסיק זאת מההתייחסות להפסדים עסקיים.
אל אף זאת אני חושב שמבחינה תכליתית יש מקום לתת לנישום לבחור האם לקזז או לא במקרים כמו שלך והייתי מציע לך לפנות לייעוץ מקצועי
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)
קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן