האם מותר לעשות שימוש בתמונות של מוצרים?

העלאת תמונות

טל לוי 09/07/14
היי,אני מוכר שעונים של מותגים ורציתי לדעת האם ניתן לקחת תמונות מגוגל של אותם שעונים שאני מוכר ולהעלות לאתר שלי..כמובן מדובר על תמונות ללא לוגו של אותו אתר.

האם יש סיכון או בעיה?

האם בגלל  ששעון זה מוצר נפוץ קשה לאכוף את זה?

יש לציין שראיתי את התמונות מפוזרות ברחבי האינטרנט.

אם זה ebay או בעוד אתרי קנייה אחרים.

האם מותר לעשות שימוש בתמונות של מוצרים?

עו"ד אפי אהרונוב מנהל 13/07/14
טל שלום,



ככלל, "יצירת צילום" היא יצירה המוגנת בזכות יוצרים, ככל שמדובר ביצירה מקורית שהיא פרי מידה מינימלית של השקעה ומגולמת בה מידה מינימלית של יצירתיות. עניינים אלו נבחנים על-ידי בית המשפט בכל מקרה לגופו. 



לכן, הנחת המוצא שלך צריכה להיות שמדובר ביצירות צילום שהשימוש בהם עלול לחשוף אותך לתביעה משפטית, ככל שנעשה ללא הרשאה, וזאת, למרות שביחס לצילום קונקרטי יתכן ובסופו של יום בית המשפט יקבע כי מדובר בצילום פשוט שאינו מוגן בזכות יוצרים, וכבר היו דברים מעולם, אך מובן שלא ניתן להסתמך על כך ולצפות שכך ייפסק גם ביחס לכל צילום וצילום בו בכוונתך לעשות שימוש.



בנוסף וככל שמדובר במותגים יתכן ויש בשימוש פגיעה בזכויות אחרות, ככל שהוא לא נעשה בהרשאת בעלי הזכויות. 



בברכה,



עו"ד אפי אהרונוב

מנהל פורום זכויות יוצרים 








תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהל פורום זכויות יוצרים

דרך אבא הלל 7, רמת גן

077-9620231

efi@eaip.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן