"הרכב תפס תאוצה"

|

נהיגה במהירות מופרזת

איתימופרזת איתי 30/05/12
טוב אז ככה, נסעתי בירידות של נשר (איזור חיפה), כתוב שם עד 60 הרכב תפס תאוצה ופתאום עוצר אותי שוטר ... אומר לי נסעתי 101 בקיצור מפה לשם הוא לוקח לי את הרישיון ונותן לי זימון לבית משפט ..ביום חמישי יש לי שימוע אצל קצין משטרה ( אין לי עבירות תנועה בעשור האחרון) מה עושים? אם הוא יחזיר לי את הרישיון עדיין יהיה לי משפט ? תודה לעוזרים ! 

"הרכב תפס תאוצה"

יעקבי 30/05/12
שלום איתי,
חלילה לך לטעון בפני הקצין ש"הרכב תפס תאוצה". זה אתה שהאצת! לך אצה הדרך. אתה הסתכנת וסיכנת אחרים בכביש מסוכן.
אין לך אלא להביע הפנמה וחרטה כנה. בהיותך בעל עבר נקי בעשור האחרון טען למעידה חד פעמית והדגש את חשיבות הרישיון לעבודה/פרנסה/הסעת בני משפחה/הסעת מוגבלים וכד'.
במשפט (במידה ואין כשלים וחסרים בדו"ח ובהתנהלות השוטר) צפה שלילה, קנס ושלילה על תנאי.
להבא סע במתינות. כדאי לך!
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

נתפסתי נוהג במהירות מופרזת, מה עלי לעשות?

עו"ד אלון מור יוסף 30/05/12
שלום איתי.
עתידו של רישיון נהיגתך תלוי, במידה רבה בעברך התעבורתי כמו גם באופי העבירה בה אתה חשוד. על פי דבריך אתה מחזיק ברישיון נהיגה לתקופה של עשר שנים ללא כל עבירות קודמות בעברך, אם אלו הם פני הדברים, אכן מדובר בעבר תעבורתי תקין ביותר ויש שעניינן זה ילקח בחשבון הן במסגרת השימוע אצל קצין המשטרה והן במסגרת גזר הדין בבית המשפט.
על אף שהמהירות בה נתפסת גבוהה, אין זה אומר שיש למצות אתך את הדין.
הקצין שיערוך לך את השימוע אינו רשאי לבטל את ההזמנה לדין, כל תפקידו הוא לבחון האם המשך נהיגתך בשלב זה מסוכנת. לרוב במעמד השימוע נלקח רישיון הנהיגה מבעליו, אולם במקרה שלך, לאור עברך התעבורתי התקין ביותר, גם אם יילקח רישיון הנהיגה, יש להגיש בקשה לביטול פסילה מנהלית ולהחזיר את הרישיון.
זכור, המדובר בהליך משפטי, אשר על כן, מוטב אם בקשה זו תעשה על ידי עורך דין המתמחה בדיני התעבורה. יש באפשרותנו להחזיר את רישיון הנהיגה כבר בשלב זה ואף לצרף את כתב האישום כבר עתה להליך זה.
בהצלחה,
אלון מור יוסף, עורך - דין.
מנהל פורום דיני תעבורה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)
קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן