מה הנוסח הנכון לבקש כדי להבטיח קבלת פיצויים לפי סעיף 14?

|

פיצויים

שרי 10/01/11
אני עובדת בחברה מעל 3 שנים
בדיון שכר האחרון ביקשתי להוסיף לחוזה שלי פיצויים לפי סעיף 14
החברה הסכימה
אבל בפועל רשמו לי שאני אקבל פיצויים את הכספים שהופרשו .
עקב זה שלא הופרש לי עד היום פיצויים (מלבד חובה) כך שלפי הנוסח שהם רשמו אני מקבלת רק את מה שהם התחילו להפריש עכשיו וזה לא מה שסוכם איתם .
דיברתי איתם שנית והם אמרו שהם מתכונים לתת לי בדיוק כמו סעיף 14 רק שהם לא יכולים לרשום את זה מכיון שהם יהיו חיבים להפריש לי רטורקטיבית את כל הסכום שלא הופרש עד היום .

השאלה שלי מה הנוסח הנכון שאני צריכה לבקש שיהיה רשום על מנת לאבטח קבלת הפיצויים כמו סעיף 14

תודה רבה

סעיף 14

שיר ורד 10/01/11
סעיף 14 איננו מקנה לעובד זכות לפצויי פיטורים.הסעיף מקנה לעובד שהתפטר את הזכות לשחרור כספי הפצויים שהופקדו בקופת גמל/קרן פנסיה עבורו בתנאי שלא יבקש למשוך כספים אלו.לכן, אם לא הפרישו לך כספי פצויים עד כה, לא תהיי זכאית לכספי פצויים בגין תקופה זו במידה ותתפטרי. אבל, החל משנת 2008 חלה על כל מעסיק חובה לבטח את עובדיו בביטוח פנסיוני וזאת החל מ 6 חודשים מתחילת עבודתו, ביטוח זה מוגבל בהיקפו (עד לשכר הממוצע במשק) ובאחוזי ההפרשה המשתנים מדי שנה. לכן, אם המעביד קיים את החובה הנ"ל גם על כספי הפצויים שהפריש בעבר יחולו תנאים זהים לאלו המוגדרים תחת סעיף 14. אם לא הפריש כספים אלו בעבר, ניתן לתבוע אותו ולקבל את הסכום שהיה אמור להפריש בגין חלק המעביד(פצויים ותגמולים)
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)
קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן