האם הסכמה לבדיקה רפואית ללא נוכחות משמעה גם הסכמה להחלטות הוועדה?

|

ועדה רפואית לנכות

שואל 17/08/10
אני מגיש תביעות לב"ל לנכות, וגם לבידקה רפואית לקביעת מוגבלות בניידות, יש שם שאלה האם אני מוכן שהוועדה תקבע ותסכם את החלטותיה ללא נוכוחות, האם מעצם ההסכמה יש גם הסכמה לכך שגם באי מתן מלוא הנכות הועדה תסכם, או שהיא מחוייבת לזמן לועדה, מה ממולץ?

ועדה רפואית לנכות

אורנה 17/08/10
שלום לך,

נכון להיום,פטורים מזימון לוועדה רפואית חולים במחלות קשות,
הנמצאים בטיפולים וכדומה.

גם מי שמציין בטופס התביעה על הסכמתו לקבלת החלטות ללא התיצבות בוועדה מוזמן לוועדה.

בברכת בריאות ובהצלחה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

נכות כללית

עו"ד אושרת שפונט 17/08/10
כאשר הינך מאשר בטופס התביעה בדיקה ללא נוכחות, המשמעות היא שהועדה רשאית לסכם הדיון ולהחליט כל החלטה שתראה לה, בהיעדרך ועל סמך המסמכים הרפואיים אשר תניח בפניה בלבד, וזאת מבלי לשמוע טענותיך ומבלי לבדוק אותך בדיקה קלינית.
מובן כי הסכמתך היא לכל החלטה, גם אם אינה קובעת נכות מקסימלאלית.
במקרים בהם מדובר בחולה במחלה קשה, כגון סרטן למשל, שמצוי בטיפולים כימותרפיים ושאינו מסוגל להתייצב בפני הועדה, נהוג לאשר לסכם ללא בדיקה וללא נוכחות, אך ברוב המקרים הללו, הנכות שתקבע היא מקסימאלית.
לדעתי, מומלץ להתייצב בפני הועדה, ככל שמצבך הרפואי מאפשר זאת, לטעון בפניה הטענות, הן בכתב והן בעפ"ה, להציג מסמכים רפואיים עדכניים רלוונטיים ולהיבדק על ידי המומחים בתחומים הרלוונטיים.
בהצלחה והמון בריאות.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)
קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן