האם זה תקין שלשכת התעסוקה מציעה לי עבודה חודש לאחר חופשת לידה?

|

רק התפטרתי לאחר לידה וכבר לשכת תעסוקה מציעה עבודה

אני 03/07/08
שלום

כעת אני חודש לאחר סיום חופשת לידה. התפטרתי לרגל טיפול בילד.
לפי המלצותיכם התייצבתי בלשכת תעסוקה פעם ראשונה כדי לשמור על תקופת אכשרה לאבטלה. וציפיתי שיגידו לי לחזור עוד 90 יום להרשמה שוטפת.
למרבה ההפתעה כבר באותו מעמד של התייצבות ראשונה הם כבר הציעו לי עבודה. האם אני חייבת להיענות להם ?

לפי תשובות רבות בפורום הזה אני חשבתי שאני רק נרשמת. וחוזרת אחרי 90 יום להרשמה שוטפת ורק אז יכולים להציע לי עבודה.

מה הפרוצדורה ?
אני מבינה ש 90 יום מאז התייצבות ראשונה לא אמורים לשלם לי אבטלה. אבל האם בימים אלו רשאים לחייב אותי לקבל עבודה. אני שואלת כי אין לי סידור לילד כעת. תכננתי רק בעוד 3 חודשים.
מה להגיד להם כדי שלא ירשמו לי סירוב ?

לסיכום:
1. האם זה תקין שהם כבר הציעו לי עבודה ?
2. האם אני חייבת להיענות להם ?
3. כיצד להתנהל מולם אם לא הצלחתי למצוא סידור לילד, כך שלא יירשם לי סירוב כמובן?
תודה מראש.

אולי יש לי פתרון ... נא חוו דעתכם

אני 03/07/08
שלום

עדכון בהמשך למה שכתבתי.
נניח והלכתי לעבודה ששלחו אותי והמעסיק לא קיבל אותי וחתם על הטופס של לשכת התעסוקה.

מה יקרה אם לא אתייצב שוב בלשכה ואחזור אליהם רק בעוד 90 יום עם הטופס של המעסיק שלא קיבל אותי?

נראה לי שזה בסדר במקרה זה :
מצד אחד לא סירבתי - יש לי טופס חתום.
ומצד שני לא התייצבתי 90 יום ולכן לא אקבל עליהם אבטלה שבלאו הכי לא הייתי אמורה לקבל(כי התפטרתי ולא פוטרתי).

מה דעתכם ?

כמו כן נניח ואני בוחרת בדרך זו, מה אני עושה אם מתקשרים אלי מהלשכה למרות שלא התייצבתי ומבקשים ממני להגיע אליהם ?

אודה להתייחסותכם לשאלות שהעליתי.

מה אתם ממליצים לעשות (ושוב הכל בגלל שאין לי סידור לילד ב 90 יום האלו) ?
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

דמי אבטלה

אורנה 04/07/08
ממש מפתיע,או פשוט בדיוק הגיע דרישת עבודה שתאמה לנסיונך,השכלתך ובריאותך.
ראי,גם השינוי שהוכנס עתה באתר ביטוח לאומי בעקבות בקשתי,לאור השאלות הרבות שהיו מהשטח:
"שים לב,
חשוב לפנות בפעם הראשונה לשירות התעסוקה בסמוך להפסקת העבודה. אם תשתהה אתה עלול לאבד את זכאותך.


גם מי שיתחיל לקבל את דמי האבטלה רק לאחר 90 ימים מיום הפסקת העבודה (בגלל שעזב את עבודתו מרצונו, בלי הצדקה) צריך להתייצב בשירות התעסוקה בסמוך להפסקת העבודה, כדי לא לאבד את זכאותו."

לתשומת ליבך,ניתן להפנות אותך על פי גילך רק לעבודה המתאימה לנסיונך השכלתך ומצב בריאותך כמפורט להלן:
"העבודה המוצעת נחשבת לעבודה מתאימה אם מתקיימים בה שלושת התנאים האלה: א. היא מסוג העבודה שהמובטל עבד בה ב-3 השנים שקדמו לאבטלתו או עבודה אחרת התואמת את הכשרתו המקצועית, רמת השכלתו ומצב בריאותו. ב. השכר בעבודה המוצעת שווה לפחות לדמי האבטלה שהיו מגיעים לו אילו היה זכאי להם. ג. העבודה המוצעת אינה מחייבת שינוי במקום מגוריו, לפי כללים שנקבעו. תנאים א' ו-ב' לעיל אינם חלים על עובדים עונתיים וכן על מי שמלאו לו 28 שנים, אך עדיין לא מלאו לו 35 שנים - לאחר חודשיים של אבטלה; וכן על מי שמלאו לו 25 שנים, אך עדיין לא מלאו לו 28 שנים - לאחר 30 ימי אבטלה; וכן על מי שעדיין לא מלאו לו 25 שנים - לאחר 14 ימים של אבטלה"

לשאר שאלותייך,אנסה להשיב ביום א' או במהלך השבוע הבא,
לאחר שאבדוק מול שירות התעסוקה.

שבת שלום,
אורנה
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

שלום לך

אורנה 06/07/08
במענה שקבלתי,שירות התעסוקה,כפי ששמו מוגדר לצורך העניין,
אמור למצא לך עבודה.
מה שקרה בפועל,ביום התיצבותך היתה דרישה לתפקיד המתאים לנתונים שלך(זה לא קורה לעיתים קרובות,אבל אצלך זה קרה).
בפועל,אם את מסרבת לקבל את העבודה,את אמורה לחזור כעבור 90 יום או יותר(עד שנה כפי שהסברתי בתשובותי בעבר),אולם מימי האבטלה להם את זכאית,יקצצו לך 30 ימים.
"מי שלשכת שירות התעסוקה הציעה לו עבודה מתאימה, והוא סירב לקבלה, או מי שהלשכה הציעה לו הכשרה, השתלמות או הסבה מקצועית, וסירב - יתחיל לקבל דמי אבטלה רק לאחר 90 ימים מיום הסירוב, בכל פעם שסירב כאמור, ויופחתו לו 30 ימים ממניין הימים המגיעים לו.
עבודה מתאימה=
העבודה המוצעת נחשבת לעבודה מתאימה אם מתקיימים בה שלושת התנאים האלה: א. היא מסוג העבודה שהמובטל עבד בה ב-3 השנים שקדמו לאבטלתו או עבודה אחרת התואמת את הכשרתו המקצועית, רמת השכלתו ומצב בריאותו. ב. השכר בעבודה המוצעת שווה לפחות לדמי האבטלה שהיו מגיעים לו אילו היה זכאי להם. ג. העבודה המוצעת אינה מחייבת שינוי במקום מגוריו, לפי כללים שנקבעו. תנאים א' ו-ב' לעיל אינם חלים על עובדים עונתיים וכן על מי שמלאו לו 28 שנים, אך עדיין לא מלאו לו 35 שנים - לאחר חודשיים של אבטלה; וכן על מי שמלאו לו 25 שנים, אך עדיין לא מלאו לו 28 שנים - לאחר 30 ימי אבטלה; וכן על מי שעדיין לא מלאו לו 25 שנים - לאחר 14 ימים של אבטלה.
הקישור במלא:
http://www.btl.gov.il/NR/exeres/B8AAF62A-5DF6-4A90-B26C-41880641FF07.htm

תנסי לפעול כפי שרשמת ותראי איך הדברים מסתדרים לך.

בהצלחה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

חפש עבודה חדשה

אמיתי 07/07/08
הם יכולים להציע לך עבודה
אין כל סיבה שלא לעשות זאת.
אני ממליץ לך בכל אופן כן לנסות ללכת על זה.
הדבר יעשה לך רק טוב
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)
קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן