תמ"א 38 - מיסוי
תמ"א 38/2 מיסוי מס שבח לפני ינואר 2014 והחל מינואר 2014
הדייר התשיעי נשאר ללא פטור ממס שבח בגין עיסקת תמ"א 38/2 שביצע השנה
הוא עומד על זכותו לא לשלם מס שבח בגין העיסקה החדשה
כמו כן הוא מבקש לבדוק את פרטי החוזה לפני החתימה
אחד התנאים שלו הוא אי מתן אישור לרישום הערת האזהרה בטאבו לטובת היזם, לפני קבלת ערבויות
מה יקרה אם הוא לא יחתום על החוזה , אלא יחכה להיתר הבנייה ויחתום אז?
מה המשמעות של המיסוי במידה והוא יחתום ב2015?
או במיקרה הטוב בסוף 2014?
בהנחה שעד אז היזם יקבל היתר בנייה --לפחות מותנה?
האם המפקחת יכולה לחייבו גם לחתום וגם להחיל עליו את תשלום מס השבח החדש?
תמ"א 38 - מיסוי
קודם כל רצוי שדייר ידע על מה הוא הולך לחתום ולצורך כל לקבל הסברים מעורך הדין של הדיירים ו/או לקרוא בעצמו את ההסכם.
אם יש לו תנאים לחתימה הוא רשאי להציב אותם בפני היזם ובמידה ואין הסכמה מצד היזם אז הוא רשאי לא לחתום על ההסכם. לפי מה שתארת אני לא רואה סיבה לא להגיע לנוסחה מקובלת על הדייר ועל היזם. בכל מקרה- קשה לי להאמין שמפקחת לא תאשר הסכם בגלל זה אבל היא כן יכולה ללחוץ עלהצדדים להגיע להסכמה כלשהיא לגבי אופן החבות במס שבח על אותה דירה.
אני לא מכיר את פרטי העיסקה שאתה מתאר. בעיקרון יש בחוק המיסוי שני מסלולים שאפשר ללכת בהם. האחד הוא פטור ממס שבח על הזכויות מכוח התמא לרבות תוכניות מקומיות מכוח התמא. המסלול החלופי הוא שימוש בפטור אישי וניצול הפטור ממס על זכויות בניה עד לגבוה של כ- 2 מליון ש,ח כקבוע בחוק.
המסלול הראשון קיים תמיד והוא לא משתנה גם ב- 2014.
המסלל השני משתנה לאחר 2014 מאחר ומבטלים את הפטור האישי העיקרי של מכירה אחת לארבע שנים. ליזם יש אפשרות לבקש דחיה של יום המכירה עד לקבלת ההיתר (כנראה כבר לא יהיה ב2013) ואז אף אחד מהדיירם לא ייוכל לנצל את הפטור המלא של מכירה אחת לארבעשנים ויעשו לגבי כולם, כולל לגביך, חישוב של פטור יחסי לפי הכללים החדשים.
בקיצור ולענינך - צריך לעשות חישוב מיוחס של החבות במס לאור התיקון לחוק או לחילופין להתשמש בפטור הקבוע לגבי מכירת זכויות מכוח התמא,. בכל מקרה יש ח בות מסוימת במס שבח. אני מניח כי ברגע שתדעו על כמה מדובר יהיה גם קל יותר להגיע להסכמות מי נושא ובאיזה חלק מהתשלום.
אילן הלוי, עו"ד
מנהל פורום תמ"א 38
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
