האם ניתן להגיש תביעה בגין פרסום לשון הרע על ידי קטין בן 12?

|

פרסום פוגע בווטסאפ – לשון הרע?

אלון 15/06/13
שלוםהבן שלי בכיתה ו׳ (בן 12) צולם ע״י ילד אחר מהכיתה באמצעות סמארטפון ללא ידיעתו. המצלם הוסיף איורים גרפיים וטקסט פוגע (בעל אופי מיני) לתמונה ואז הפיץ אותה בווטסאפ לקבוצה בת 20 ילדים מהכיתה וגם הוסיף טקסט חיצוני מעליב לפרסום. כל זה קרה במהלך חגיגת בת מצווה כיתתית מה שגרם לבני השפלה מול הילדים הנוכחים בבת מצווה - כולם בקבוצת הווטסאפ כמובן ולכן צפו מיידית בתמונה הפוגעת. בני עזב את הארוע מוקדם מהצפוי בוכה ולא ישן כל הלילה מהעלבון והחשש שהתמונה תופץ הלאה - הדרך מקבוצת ווטסאפ אחת לשנייה היא קצרה ומשם לפייסבוק...בינתיים המצלם הוציא הודעת התנצלות בקבוצת הווטסאפ. אמו של הילד המצלם טוענת שמדובר בשובבות של ילדים ואני חושב שמדובר במעשה שאולי יש בו עבירה על החוק.האם ניתן להגיש נגד המצלם תביעה בגין פרסום לשון הרע?

לשון הרע ע"י קטין

עו"ד יקי רנד מנהל 18/06/13
שאלת המפתח במקרה המתואר על ידך, היא נושא אחריותו הנזיקית של קטין בן 12, שכן באופן עקרוני, הפרסום אשר בוצע על ידו מהווה לשון הרע.

ע"פ פקודת הנזיקין, אחריות נזיקית מתקיימת החל מגיל 12, ועל כן יש לבדוק האם הקטין אשר פרסם את לשון הרע, הינו מעל גיל 12.

במידה וכן, עדיין מדובר במשוכה לא פשוטה, מאחר וכפי שאימו של הקטין ציינה, ניתן לראות בפרסום סוג של מעשה שובבות, מה עוד והקטין התנצל, וקיים סיכוי סביר כי הקטין יחסה תחת אחת ההגנות הקבועות בחוק, אם כי באופן תאורטי תביעה כזו יכולה להתקבל.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

המלך ג'ורג' 38, תל אביב

03-5180177

office@randlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן