עורכות דין וקריירה

|

עורכות דין, קריירה ומשפחה

ליאורה לבנשטיין 23/12/07
עורכות דין מרוויחות פחות מעמיתיהן עורכי הדין, הן במעמד של שכירות והן במעמד של עצמאיות. ככלל,רב עורכות הדין הן שכירות לעומת עורכי הדין אשר הופכים לרב לעצמאים ולבעלי משרדים. למרות שבמהלך הלימודים קיים איזון בין שני המינים, החל מהשנה הרביעית מספרן ניכרת ירידה ונשירה בקרב עורכות הדין וחלקן בכללל קבוצת עורכי דין מגיע ל-35%. האם השאיפה לשלב בין קריירה ומשפחה גובה מחיר כה יקר?

עורכות דין וקריירה

טלי קסלר, עו"ד 23/12/07
ידעתי שעורכות דין שכירות משתכרות פחות מעורכי דין שכירים. האם זה נכון גם לגבי עצמאיות? האם יש מחקרים שמדברים על כך שעורכות דין שותפות במשרד או עצמאיות משתכרות פחות מעורכי דין עצמאים?
אני מכירה לא מעט עורכות דין עצמאיות שמשתכרות יפה ועושות חייל. בכל זאת זה מעניין ברמה האקדמית.
אין ספק שלנשים יש קושי לאזן בין הקריירה למשפחה וזה לאו דווקא לכאלה שעוסקות בתחום המשפטי.
עיסוק בתחום המשפטי בסקטור הפרטי (ובחלק מהמשרות גם בסקטור הציבורי) בד"כ דורש השקעת שעות עבודה מאומצות, מה שאפשרי כל זמן שאין ילדים. יחד עם זאת, זה לא שונה מתחומים תובעניים אחרים (כמו ראיית חשבון, עבודה בהי טק וכו').
אני מניחה שכל אחת צריכה להחליט איפה עובר קו הגבול מבחינתה וכמה היא מוכנה להשקיע בקריירה ע"ח המשפחה או להיפך, ובהתאם לכך למצוא את הפתרון התעסוקתי עבורה.
יש לי הרבה חברות עורכות דין בותק של 10 שנים ויותר שהן גם אמהות.
חלקן שכירות במשרדי עו"ד (עובדות עד 15:30 או 16:00), חלקן שכירות במחלקות משפטיות בחברה (עובדות שעות דומות), חלקן עצמאיות וחלקן פרשו מהמקצוע (ולאו דווקא בגלל השעות).
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

בפירוש כן. אין מה לעשות...

יובל 23/12/07
נשים צריכות לגדל ילדים ולכן קשה להן להשקיע בקריירה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

כורח המציאות הוא שנשים בגלל ההריון והתהליכים שלפניו ואחריו, "נפגעות" יותר מבחינה מקצועית..

איתן 23/12/07
אבל אני מכיר המון דוג' לעו"ד שלאחר ההריון חזרו לעבוד כרגיל, כמובן תוך התחשבות מובנת באילוצים הנוגעים לטיפול בתינוק..
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)
קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן