מה תפקיד עורך הדין בעסקת תמ"א 38/2 וכיצד זה משפיע על שכר הטרחה?

עורך דין בתמא 38/2

דור 07/05/14
שלום,

אנחנו בשלב בחירת עורך דין בעסקת תמא 38/2.

יש לנו מחלוקת עם היזם לגבי תפקידו של העורך דין. אנחנו רוצים שהעורך דין ייצג אותנו גם לעניין עריכת ההסכם וגם לייצוג משפטי מלא במקרה וישנה הפרה של ההסכם מצד היזם ועד מקרה של צורך בחילוט ערבויות בנקאיות או חילוט ערבות חוק מכר אם נצטרך.

כמובן שדרישה מעין זו מייקרת את עלות העיורך דין. האם זה מקובל בעסקאות מעין אלה או שמקובל שעורך הדין מטפל רק בעניין ערכית החוזה ובזה פחות או יותר מסתיים תפקידו (מעבר לרישום צו בית משותף וכו'...)?

תודה!

תמ"א 38 - עו"ד

עו"ד אילן הלוי מנהל 08/05/14
שלום דור!



תפקיד עורך הדין אינו נגמר בעירכת ההסכם והוא אמור ללות אותכם למעשה עד לסוף הפרויקט, כולל בדיקת הבטחונות במהלך הדרך, עמידה בתנאי ההסכם וכו'.  

בדרך כלל שכר טרחת עורך הדין אינו כולל הליכים משפטיים וגם נראה מוזר שהיזם ימממם מראש את שכר טרחת עורך הדין שיגיש את התביעה נגדו.





חילוט ערבות הוא צעד פשוט וניתן מראש לסכם עם עורך הדין ששכרו, המשולפ על ידי היזם, יכלול גם את הפניה לבנק לצורך החילוט.



אילן הלוי, עו"ד

מנהל פורום תמ"א 38 


תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהל פורום תמ"א 38

שאול המלך 8, תל אביב

03-6956032

ilan@ih-law.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן