מכוח איזה תוכניות ניתן לבצע פרויקט התחדשות עירונית?

סוגי תמא

קובי 10/08/25
אנחנו בהליכים לקראת תמ"א בבניין שלנו (בת ים) ואמרו לי שיש מספר אפשרויות לאיזה תמא יעשו אצלנו כשבין היתר יש רק תמא של עיבוי, מניסיונכם זה שווה את כל הכאב ראש הזה או שכדאי להסכים רק אם זה להרוס ולבנות לגמרי מחדש?

מכוח איזה תוכניות ניתן לבצע פרויקט התחדשות עירונית?

עו"ד ליאור רובין מנהל 11/08/25

שלום קובי,

 

אני מניח ששאלתך לעניין "סוגי תמא" מתכוונת להיתכנות לביצוע פרויקט התחדשות עירונית. אכן, קיים פרויקט בו מחזקים את הבניין הקיים ומוסיפים ליזם זכויות בנייה (אפשרות לבנות עוד דירות) וקיים פרויקט לפיו הורסים את הבניין הקיים ובונים בניין חדש.

 

המקור החוקי לביצוע פרויקט הוא מכוח תוכניות שחלות על חלקת המקרקעין בו מצוי הבניין. ישנן תוכניות ברמה הארצית - המוכרת שבהן היא תמ"א 38, ישנן תוכניות ברמה המחוזית וקיימות תוכניות ברמה המקומית.

 

פג תוקפה של תוכנית תמ"א 38 אך תוכניות מקומיות שאימצו את עיקרי התוכנית ונתנו לה תוקף. כך נוצר מצב שלכאורה תוכנית תמ"א 38 עדיין קיימת.

 

לשאלתך מבחינת נוחות לקיום פרויקט התחדשות עירונית והסוג שלו, ישנם פרויקטים של התחדשות עירונית מסוג של חיזוק הבניין בו "מפנים" את הדיירים הקיימים לשכירות על מנת למנוע את האי נוחות - אך הכל שאלה של כדאיות כלכלית והתאמה ליזם שמוכן לבצע זאת.

 

בהצלחה בפרויקט,

תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהל פורום התחדשות עירונית

אברהם פצ'ורניק 7, נס ציונה

054-4405604

lior@rubin.law

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן