האם יש בסיס לטענה על הטעיית צרכן בחיוב עבור כבודה עודפת בטיסת אל על?

|

חיוב עבור כבודה עודפת – הטעיית הצרכן

ברקת 21/11/10
שלום רב,
לפני מספר ימים חזרתי מסין בטיסת אל על כאשר לפני הטיסה ידעתי שאני חורגת מהמשקל המותר ובדקתי באתר אל על מה המחיר לכל קילוגרם נוסף של חריגה וזה מה שכתובבנוגע למזרח הרחוק:
1.5% ממחיר כרטיס טיסה מלא במחלקת תיירים (Y CLASS )
לכל ק"ג לכיוון אחד
* תעריף מדויק יינתן בדלפק אל על בשדה
התעופה.

לפיכך מאחר ובכרטיס העלייה למטוס שקיבלתי בטיסה הלוך ראיתי שכתוב מחלקה Y ואני יודעת ששילמתי מחיר רגיל 1100 דולר עבור הכרטיס - לתומי הבנתי ששילמתי מחיר כרטיס טיסה מלא ולכן הסקתי שעבור כל קילו שחורג אני אשלם 1.5 אחוז שזה 16.5 דולר ולתדהמתי הרבה כשהגתי לשדה התעופה בסין נדרשתי לשלם 43 דולר!!!! עבור כל קילו חריגה כשחרגתי ב-15 קילו...כשהסברתי שראיתי באתר שמשלמים אחוז וחצי - לא היו מוכנים בכלל להקשיב לי וטענו שהכרטיס שלי זה מחלקה T (אז למה בכרטיס עלייה כתוב Y ?)והנציגים הישראלים של בטחון אל על טענו שהם לא יכולים לעזור בנושא משקל בכלל... אז אמנם לאחר תחנונים רבים החליטו לחייב אותי רק עבור 7 קילו ונאלצתי לשלם 301 דולר אבל לדעתי יש כאן הטעייה מובהקת של הצרכן!!! מדוע לא כותבים באתר את המחיר בדולרים כמו שמציינים ליעדים אחרים?מהכוכבית האדומה שלהם שהתעריף המדוייק יינתן בדלפק ניתן להבין שיכולה להיות חריגה קטנה מהאחוז וחצי בהתאם למחיר הכרטיס ששולם אבל בטח ובטח לא חריגה של כ-30 דולר !!!! הלוא הם יודעים מראש שאנשים טסים לסין במיוחד בשביל קניות ושלרוב הנוסעים תהיה חריגה אז מדוע לבצע הטעייה שכזו???
אשמח לשמוע דעתך האם אני צודקת בכך שיש כאן הטעייה והאם ניתן לפנות לאל על בעניין זה ולקבל החזר.

הטעיה ע"י חברת התעופה

עו"ד א. אהרונוב 21/11/10
ערב טוב ברקת,

יש לבחון מה בדיוק כתוב (או לא כתוב) באתר ו/או בכרטיס על מנת לתת תשובה מדויקת. על פניו, אני סבור שיש בסיס לטענת הטעיה, בנסיבות שתיארת.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)
קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן