כיצד להתמודד עם חוב עקב תשלום ביתר?

|

דמי מזונות

תמר 27/07/17
תבעתי את דמי המזונות מביטוח הלאומי.
לפי השכר שלי היה מגיע לי סכום חלקי ששולם לי מהמזונות ואת שאר הסכום תבעתי בהוצלפ.
לאחר שגובה השכר שלי עלה ביטוח הלאומי החליט לשלם לי סכום נורא מזערי ובנוסף להגיד שנוצר לי חוב מזונות בגלל שינוי בגובה המשכורת.
לכן מיד ביקשתי לבטל את תביעת המזונות דרכם.
מאז הגדילו לי את החוב מזונות לגובה של כמעט ארבע אלף.עקב הטענה שמה ששולם קודם לא הגיע לי כי כרגע התלושים גבוהים יותר מחודשים קודמים.
סכום שאין לי לשלם.במקום לעזור לחד הורית הם גובים ממני את הכסף שמגיע לי.
הגשתי פעמיים בחינת חובות וכל פעם התשובה הייתה שלילית.
חייבת עזרה דחופה.

כיצד להתמודד עם חוב עקב תשלום ביתר?

עו"ד אפרים דה האס מנהל 27/07/17
שלום תמר,
כאשר מבוטח קיבל כספים בשיעור הגבוה מכפי שהיה זכאי להם, המוסד יוצר חוב ודורש את השבת הכספים ששולמו ביֶתֶר.
בנסיבות שאת מתארת, ככל שלא עדכנת את המוסד בזמן אמת על השינוי במשכורתך, והמשכת לקבל תקופה מסוימת דמי מזונות בשיעור שהתבסס על שכרך הקודם, החוב ייווצר אוטומטית עבור אותה תקופה. יוזכר כי קיימת חובה על כל מקבלי גמלאות להודיע למוסד על שינוי במצבם. הודעה כזאת בזמן אמת הייתה קרוב לוודאי מונעת את היווצרות החוב.

מאחר וכבר פנית לוועדה לביטול חובות ללא הצלחה, נראה על פניו שאין הרבה מה לעשות, זולת להגיע להסדר תשלומים עם המוסד. בדרך כלל מתאפשר להגיע להסדר תשלומים נוח שכולל גם פריסה רחבה וגם ביטול קנסות והצמדה, דבר שיש בו בפני עצמו להוריד מעט את גובה החוב.

שימי לב שאי-הגעה להסדר תשלומים, גם אם החוב מקוזז לך מגמלאות שאת מקבלת, גורם לכך שהחוב ממשיך לצבור הצמדה וקנסות באופן שכמובן מגדיל את שיעורו.


בברכה,



אפרים דה-האס, עו"ד

מנהל פורום ביטוח לאומי



בני חשמונאי 7, עטרת

טל': 054-4581940; מייל:et@dh-law.co.il
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

בני חשמונאי 7, עטרת

054-4581940

et@dh-law.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן