אתר הפורומים המשפטיים יש לך שאלה משפטית? קבל תשובה מעורך דין
ליעוץ אישי עם עו"ד
הודעות אחרונות
  • פורום דיני ביטוח 15:09   25/04/2024 האם הצתה של רכב ע''י ילד קטן מזכה ב... האם חברת ביטוח יכוחה לדחות תביעה של רכב שנשרף  בטענה ששרפת רכב שבוצעה ע''י ילד קטן הרי היא כ...
  • פורום צרכנות | תביעות קטנות 14:37   25/04/2024 סחר מרחוק השאלה בנושא סחר מרחוקקניה באינטרנטבאמצעי תווי קניהיש פטור מהחזר כספי?ניתן לתת רק זיכוי?
  • פורום נדלן ודיני מקרקעין 23:55   24/04/2024 אחריות המוכר vs. תחזוקת הקונה שלום,האם בשנות האחריות (אחרי שנות הבדק), אי טיפול בדירה לפי הוראות התחזוקה והשימוש בחוברת שנמסרה ...
  • פורום ביטוח לאומי 23:44   24/04/2024 נכות כללית בזמן מאסר שלום האם ממשיכים לקבל בצורה רגילה נכות כללית בזמן מאסר מבלי לעדכן כלום בביטוח לאומי.מפסיק לעבוד ו...
  • פורום דיני עבודה 12:35   24/04/2024 aaaa aaaa

חיסיון עו"ד-לקוח לאחר מותו של הלקוח

  • 03/07/2018
  •   מאת: עו"ד מייק יורק
  • צפיות: 6056
האם החיסיון החל על מידע ומסמכים שמסר לקוח לעורך דינו מוסיף לחול לאחר מותו של הלקוח? שאלות בנוגע לנושא? כנסו ל - פורום אתיקה מקצועית
חיסיון עו"ד-לקוח לאחר מותו של הלקוח

ועדת האתיקה הארצית נתנה דעתה לסוגיה זו, הבהירה וקבעה כי:

"מעת לעת מתעוררת השאלה האם החיסיון החל על מידע ומסמכים שמסר לקוח לעורך דינו מוסיף לחול לאחר מותו של הלקוח, ואף אם כן האם כאשר יש אינטרס מנוגד בעל עצמה מספקת, מות הלקוח הוא טעם מספיק כדי לקבוע שהחיסיון במקרה המסוים הסתיים.

בשנים האחרונות הביעה ועדת האתיקה הארצית עמדה ברורה לפי חיסיון עורך דין-לקוח ממשיך לחול במלוא תוקפו גם לאחר מות הלקוח. כך, יורשיו של אדם אינם זכאים באופן אוטומטי לכל המידע והמסמכים שהוא מסר בסודיות לעורך דינו, ועורך הדין אינו חייב למסור אותם בהליכי חקירה מכוח חוק."

 "...העמדה העקבית של ועדת האתיקה הארצית... ומבוססת על עקרון משותף בדבר הגנה ללא סייג על החיסיון המקצועי, כדי לאפשר תקשורת חופשית בין לקוחות לעורכי דינם, ועמידה נחרצת נגד כל ניסיון להצר את החיסיון או ליצור בו סייגים ובכך לפגוע באופיו החד משמעי והמוחלט של החיסיון.

כאשר השאלה מתעוררת בהליכי צוואה היא מקבלת אופי מיוחד, שכן מטרת העל של ההליכים היא קיום רצונו האחרון של המנוח. כך כדי להכריע אם המידע שבידי עורך הדין חסוי, יש לשאול האם המנוח הביע רצון מפורש בשאלה זו, ואם לא, האם ניתן ללמוד מהתנהגותו על כוונתו באשר לחיסיון המידע. למשל, כאשר בידי עורך הדין שערך את הצוואה כדין יש מידע התומך בה (כמו טיוטות קודמות, רשימות מפי המנוח וכן הלאה), אפשר להניח (בהעדר אינדיקציה סותרת) שהמנוח לא היה מתנגד לגילוי המידע התומך בצוואתו.

בשאלות של ירושה, קבעה ועדת האתיקה שהחיסיון חל גם לאחר מותו של הלקוח, וככל שאין אינדיקציה לכוונת המנוח שהמסמכים יישארו חסויים לאחר מותו, רשאי עורך הדין להעבירם ליורשיו..."

" בהליכי ירושה, להבדיל מהליכי חקירה פלילית, הנחת היסוד היא שהלקוח שנפטר ביקש לגלות מידע רלוונטי לקיום צוואתו, ולכן נדרשת אינדיקציה לעמדה אחרת. אפשר לדמות בקלות מקרים כאלה (דברים פוגעים שהמנוח ניחם עליהם לפני מותו, מידע המציג את המנוח באור שלילי, מידע שהוא ביקש שירד עמו על הקבר ועוד). מנגד, הליכי חקירה, כמו גם דיון שיפוטי אזרחי, מגלמים אינטרס חיצוני לאינטרס של המנוח, ולפיכך יש מקום לדרישה של אינדיקציה פוזיטיבית בדבר הרצון לגלות את המידע. בהעדר אינדיקציה כזו יישאר המידע חסוי גם לאחר מות הלקוח, כפי שקבע בית המשפט העליון בארצות הברית."

שאלות בנוגע לנושא? כנסו ל - פורום אתיקה מקצועית
אין בתוכן דלעיל משום המלצה, חוות דעת משפטית או ייעוץ משפטי; כמו כן התוכן דלעיל אינו מתיימר להיות מדויק ו'/או מקיף ו/או עדכני, והמסתמך על המידע עושה זאת באחריותו ועל דעת עצמו בלבד.
© כל הזכויות שמורות לעו"ד אדי סוברי, אתר הפורומים המשפטיים.
סקייטק