לא הכל כל כך וורוד

  • תגובה לאפי
    אבי | 15/01/2008 21:51

    אפי היקר! הואל בטובך לפרט יותר לגבי העתירות כיוון שאתה זורק פירורי מידע ונעלם ללא מתן תשובות/תגובות...יש כאלה שכל בדיל מידע כזה הוא בבחינת אור בקצה המנהרה!!!

    • לא הכל כל כך וורוד
      שמעון | 15/01/2008 22:30

      לפי מה שאני שמעתי ממי שהיה בדיון השופט לא אמר שהוא יפסול אבל רמז שיש בהחלט מקום לשקול מחדש לגבי שאלות 2 ו- 86. אבל הוא גם עשה אבחנה בין השאלות, כי אמר שלגבי שאלה 2 הוא מנוע מלהתערב בשיקול הדעת של הוועדה הבוחנת, כי הוא אמנם חושב שחלופה א' יותר נכונה מחלופה ג' אבל זה ענין שבשיקול הדעת ולא חריגה מסמכות. לגבי שאלה 86 הוא אמר שלדעתו מדובר בפרטים שוליים שאולי באמת חורגים מעקרונות המיסוי ובכך יש אולי חריגה מסמכות (תקנה 18) כך שעוד לא נפסלה אף שאלה וכמו שניתן לראות בדברים איתות חיובי אפשר גם לראות בכך איתות שלילי לגבי שאלה 2.

      • הצצה בעתירות בדיון 15/1 - אופטימיות זהירה והפקת לקחים.
        k64 | 15/01/2008 23:23

        1. השופט עדיאל, לפי חיזוי מוקדם כאן בפורום - מצוין, רודף צדק, לא מאכזב. מבין עניין ומנהל את הדיון. 2.בעתירה של פרקטיס ו-2 מתלמידיהם קיים סיכוי ובאותה המידה לפסילת 2 שאלות: 86 וגם 88. 3. הנימוק הוא חוסר סמכות. רק לגבי מיסוי מקרקעין מציין ס' 18 "עקרונות כללים". עוה"ד מטעם פרקטיס, נדב, עשה עבודה מצוינת. עם זאת, "פרקטיס" אם הייתה נוהגת בפחות חפזון יכולה היתה להגיש עתירה בטוחה יותר (אולי אפרט במועד אחר). להערכתי סיכויי עתירה זו 65%. 4. ב"כ הלישכה ענה בחלק מהמקרים תשובות מתחמקות / מגומגמות / יהירות - בשתי העתירות. 5. בין היתר הוא התבכיין בשם הלישכה כי צריך לבלום את התופעה של ריבוי עתירות בבחינות הלשכה - מה שלא קורה בבחינות מקצועיות - קשות אפילו יותר. הוא רק לא ציין ששם הקושי בידיעת התשובה ולא בהבנת השאלה או בעקלתוניות התשובות. הם שם רואים את הסיבה לתופעה של מספר שיא בעתירות על המבחן האחרון כתופעה שלילית ועוצמים עיניהם לזה שהתנהלותם בטיפול בהשגות כמו הרישול בחלק מהשאלות והתשובות הוא הגורם העיקרי לריבוי העתירות. 6. בעתירה על שאלה 2 לא הגיעה "כמובטח" איטה האגדית לייצג אותה ("בהתנדבות") וחבל מאוד: העותרת עשתה עבודה שטחית ביותר והתמקדה בכיסוי הפופיק שלה, כלומר בנסיון לעורר רחמים ולגרום לשופט להכיר בחלופה הנוספת שבחרה בה - במקום לטעון לפסילת השאלה כולה - מה שיכול היה לתת מענה בהנמקה נכונה מדוע חרגה הלשכה ממתחם הסבירות (היה ברור שהטענה לחוסר סמכות לא מחזיקה מים ולמרות אבהיות השופט חברתנו לא נרמזה). 7. האם הלשכה כן נרמזה כאשר השופט בקש מהועדה הבוחנת לבחון הוספת חלופה נוספת לשאלה 2 ? לאור נסיון העבר, בכ-80% מהמקרים הדומים הלשכה לא ויתרה וזאת בגלל המדיניות של לא לעודד עתירות. היא עשויה גם הפעם להקשות ליבה - למרות שהשוןפט אמר שאז הוא אמנם עשוי לא להתערב אבל אין זו תוצאה נוחה (עבורו, עבור הלשכה וגם עבור הצדק - כן, יש דבר כזה אלא שאין הוא בועט מספיק) שהשופט יכתוב שהוא לא מתערב בגלל שאין חריגה מסמכות הגם שלדעתו ועדת הבחינות שגתה. להערכתי סיכויי עתירה זו 20% (הוספת חלופה) (ולגבי פסילת השאלה: 2%). להערכתי עם טיעוני נכונים על שאלה זו אצל השופט חשין (בהעמקת התובנה מדוע יש כאן חריגה ממתחם הסבירו) הסיוי לפסילת השאלה הוא 50%. 8. חשוב שהעותרים על שאלה 2 בעתירות האחרות יעשו עבודה טובה מבלי להסתמך כלל על עתירה היום (שא' 2 בעניין הפסקת הייצוג). 9. לדעתי יש לתלות תקוה בשופט חשין יותר מאשר בשופט נועם (כפי שפורט על במה זו קודם לכן). 10. יש משקל מה לנוכחות של ציבור מתמחים באולם בית המשפט ויש מקום לשיפור בעניין זה. בואו - והקפידו להיות חדורי אמונה ואנרגיה חיובית וגם לשמור על התנהגות בכובדת. 11. יש שאלות?:-))

        • יכול ליצור ראיתי קשר דחוף??.  לת
          גידי | 16/01/2008 00:31

        • k64 מה הנייד שלך או מייל אני רוצה לשוח איתך בעניין הנדון דחוף.  לת
          גידי | 16/01/2008 00:32

          • חושו אחים חושו
            K64 | 16/01/2008 09:25

            לגידי, דוא"ל שלי: jntec@walla..com אשמח לשוחח ו"לשים יד" עם מי שמעוניין ובפרט מי שהגישו עתירה. בהצלחה לכולנו.

            • קובי סמכתי לשוחח איתך, כל הכבוד...
              אפי 050-7283982 | 16/01/2008 13:00

              כפי ששוחחנו אתה מוזמן להפגש אצלי, אשמח להפגיש אותך עם עו"ד צורי טרם העתירה. ולאלה שסמכו על הסמוך... שימשיכו לקוות שנישהו ידאג לאנטרסים שלהם (כמובן בכדי לחסוך סכ"ה 2,000 ש"ח ואו פחות?)