אני מסכים איתך אפי - התפקיד שלו הוא לא לחסום שערים.. אלא במקרה הטוב להשביח את הקיים

  • עדכון לעותרים באשר לדברי ראש הלשכה
    אפי- אבקש תגובות | 17/12/2007 02:34

    הבנתי כי בטקס ההסמכה, טען ראש הלשכה כי כוונתו המוצהרת, לצמצם כניסה של עורכי דין נוספים,דבר שהתבטא בבחינת הלשכה. החמור הוא- כי לא מדובר בהעלאת רף המצוינות אלא במחסום מפני כניסה כללית של עורכי דין בבחינת ההסמכה בין היתר. לדעתי אין לו הזכות החוקית לכך, פרט להעלאת הרמה של איכות (שלא התבטאה בבחינה, נהפוך הוא בשאלות ותשובות עמומות שתוכל להיות להן פרשנויות- הרי לא מדובר במתמתיקה...)

    • אני מסכים איתך אפי - התפקיד שלו הוא לא לחסום שערים.. אלא במקרה הטוב להשביח את הקיים
      פטר | 17/12/2007 08:18

      אני חושב שאם כבר הוא היה רוצה לחסום שערים (למרות שאסור לו) עניין זה היה אמור להעשות באמצעות שאלות קשות ... אבלממש לא באמצעות שאלות לא נכונות .....ד"א לא הוא כתב את השאלות...

      • התבטאות פופוליסטית יו"ר הלשכה
        עו"ד1 | 17/12/2007 09:35

        אני סבור שהתבטאות כזו, שגם הופיעה בעיתונות רק פוגעת בכל מי שמנסה ומתאמץ והשקיע המון מאמץ וכסף שנים רבות. ההתבטאות היא פופוליסטית כדי שעורכי דין (כמוני) יתלהבו. אך האמינו לי, אני דווקא בז לכוחניות ופופוליסיטיות, ומכבד ומעריך נועם וחמלה אנושית. מן הראוי היה שיו"ר הלשכה יסביר בצורה נעימה את הקשיים שעומדת בפניהם הלשכה וציבור עורכי הדין, בעצם מניינם העצום של עורכי הדין בישראל, יקרא לכל הסטודנטנים החדשים ויבהיר שבכוונתו בתוכנית רב שנתית לשנות את מתכונת ההכשרה וההסמכה כדי לא להפיל ולזעזע את מי שכבר טרח שנים רבות. בנוסף, יפה היה עושה יו"ר הלשכה אם היה באנושיות ניגש לפקולטאות השונות ומבקש להרצות בכולן, בפני כל הסטודנטים למשפטים, לשמוע מה יש להם לומר, ולהסביר את הקשיים. לבוא ככה, על הבמה ובעיתונות, וכביכול לגרום לנו, ציבור עורכי הדין להעריך את מעשיו (שבהחלט במקום מסוים ראויים לכבוד) - לא היה צריך. קצת יותר עדינות לא היה מזיק! לכם, חזקו ואמצו, בסופו של דבר כל מי שינסה ייכנס בשערי הלשכה.