גם אני נכשלתי 62- ואני במנוחה עד מרץ

  • בוקר טוב... נכשלתי בבחינה האחרונה ואני לא מצליחה להתאושש ולהביא את עצמי להתחיל ללמוד, יש למשהו רעיונ  לת
    אלונית | 13/12/2007 09:51

    • גם אני נכשלתי 62- ואני במנוחה עד מרץ  לת
      אפי | 13/12/2007 10:09

      • שלום אפי תודה על התייחסותך...
        אלונית | 13/12/2007 10:22

        אין שום סיכויי בעולם שאני לא מתחילה ללמוד בתחילת החודש, אני לא מוכנה לחזור על הבחינה הזו ואפילו לא פעם אחת נוספת. למדתי במחשבות והמירוץ הזה התיש אותי בטירוף, אני מתכוונת להתחיל ללמוד במיידי על מנת לקחת את הזמן ולעכל את כל החומרים הדרושים. כל אחד והחלטתו. הכי חשוב שיהיה בהצלחה לכולם. תגיד, שמעת על גלימה במקרה? יש לי חברה שלומדת איתם לבחינה של אפריל.

        • נראה לי שכדאי להתחיל עם החקיקה הבסיסית על בוריה, אח"כ- ספרים בפעם הראשונה בלימוד איטי ומעמיק ואז לפי  לת
          מרמלדה | 13/12/2007 21:07

          • אילנית, אפי, אלונית, מרמלדה, קחו זמן לנוח, עברתם תקופה כל כך שוחקת ומתישה,
            איטה | 14/12/2007 14:08

            תקופה שבה נדרשתם להשקיע כל כך הרבה אנרגיה, פיסית, נפשית, אישית ואני מניחה שגם לא מעט משאבים כספיים. יש לכם 4 וחצי חודשים עד המועד הבא. תנו לעצמכם חופש, תזכרו כמה קשה ומתישה הלמידה, אל תגיעו למבחן תשושים. גם אם תתחילו ללמוד 3 חודשים לפני הבחינה זה מספיק זמן שיאפשר לכם ללמוד בכל יום מספר סביר של שעות ולא 10-12 שעות בלחץ כל יום, תוכלו לפנות את סופי השבוע לעצמכם, למשפחה, לחברים, להתרענן מהלמידה של השבוע. תזכרו שיש לכם ייתרון על פני אחרים, כי על החומר כבר עברתם, גם אם נדמה לכם כי שכחתם הכל נמצא בזכרון ארוך הטווח ורק צריך טריגר קטן ע"מ לשלוף את החומר משם. אנחנו כאן נמשיך לתמוך וללוות אתכם. מאחלת המון בהצלחה ושבת שלום.

            • צר לי אבל אני לא מסכימה עם איטה. אם אתם חושבים שצריך רק
              חן | 14/12/2007 15:13

              תריגר קטן בכדי לשלוף את החומר אתם טועים. אני ניגשתי פעמיים לבחינת הלישכה- ובאמת נחתי לקחתי פסק זמן והתחלתי ללמוד כמו כולם קצת יותר מחודשיים וחצי לפי תוכנית הלימוד. אמרתי לעצמי שיש לי יתרון כי עברתי כבר על החומר, ונכון שבגדול זוכרים אבל לא שואלים בגדול אלא שואלים לפרטי פרטים ולכן הלכה למעשה לא זכרתי כלום ובמבחן הנוכחי עברתי ממש בשיניים. אל תפלו לשאננות ולאמרה כי יש לכם יתרון ותשכבו על זרי דפנה. יתרה מכך איך תסבירו העובדה שאחוזי המעבר בפעם השניה ואילך הם הנמוכים ביותר לא הגיוני שיהיה להפך לאור "היתרון" שיש לנו? . מנסיון שלי- איך שאני רואה הדברים עכשיו- קחו חופש עד מקסימום סוף החודש והתחילו ללמוד במרץ. זוהי תהיה תקופה בלתי נסבלת ומתישה אך זכרו כי המטרה שלכם היא לעבור. בהצלחה.

              • חן היקרה, לא אמרתי שאננות, אולם יש לזכור כי אי אפשר להגיע למבחן מותש,
                איטה | 14/12/2007 16:57

                אני מקווה שתמצאו את האיזון הראוי והנכון עבורכם, לא צריך להלחם כעת בצורך ללמוד, גם אין זה נכון להקיש ממקרה אחד למקרה אחר. תלכו אחר לבכם, אם כעת אתם זקוקים לחופש קחו אותו מבלי להסס. אין לי ספק שהיום אתם יודעים את סגנון המבחן, מבינים את רוח הלשכה, מבינים כי יש צורך לעבור על הלכות חשובות, פסיקה עדכנית, פרטים, חריגים וסייגים בחקיקה. המון הצלחה ושבת שלום.

    • בשביל לשמור על כושר אני ממליץ לך לפתור מבחן עבר אחת לשבוע
      אוקי | 14/12/2007 20:51

      זה לא יקח יותר מ3 שעות בשבוע .. ככה תשמרי על כושר ותצברי בראש מאגר של שאלות.. זו המלצתי ..