כמו כן, בחרה הועדה להכביד הכבדה מיותרת ואף אינה ראויה כאשר מעבר לעובדה

  • חשוב! חשוב! חשוב! לכל חברי בפורום, חזרתי כרגע מפגישה ארוכה עם מספר
    איטה | 20/11/2007 20:45

    עורכי דין אשר דנו ביחד בהשגות לגבי הבחינה. עורכי הדין שהיו בקשר עם הועדה הבודקת, קיבלו מידע מהועדה כי עד כה, ובניגוד לשנים קודמות לא היו תלונות במייל או בפקס למחלקת מתמחים בנוגע לבחינה. דווקא אנחנו שכה נפגענו מהבחינה, קולנו לא נשמע. אי לכך אנחנו חייבים להציף יום יום את הלשכה בפקסים ומיילים לכתובת הבאה: mitmahim@israelbar.org.il וכן לפקס: 5610062 – 02 וכן בטלפו: 5660271 – 02. מצ"ב הפורמט לטענותינו, אני מצרפת 2 נוסחים: לכבוד: סמנכ"ל לשכת עורכי הדין בישראל רחל אופיר, עו"ד. הנדון: בחינת אוקטובר 2007. ברצוני להביא לידיעתך כי בבחינת לשכה שקויימה בתאריך 31.11.07 חשתי כי יור' לשכת יור גיא רון, עו"ד. החליט ליישם הלכה למעשה את ההחלטה שהתקבלה בלשכה להעלות את רף ציוני המעבר וזאת עוד בטרם התקבל אישור שר המשפטים לכך. המבחן שעסק רובו כחולו בזוטי דברי, בחריגים ובסייגים לא יכול לשקף את היכולת, ולעניין זה יפים דבריו של בית המשפט העליון (מפי כב' השופט א' רובינשטיין) בפרשת לוי (בפסקה ג(2)): "שאלות איזוטריות שלעתים אין התשובה עליהן ברורה דיה, או קשות באופן בולט כך שמתי מעט יוכלו להשיב עליהן, עלולות להחטיא את המטרה גם אם מצויות הן בגדר הסמכות.

    • כמו כן, בחרה הועדה להכביד הכבדה מיותרת ואף אינה ראויה כאשר מעבר לעובדה
      איטה | 20/11/2007 20:50

      שאנו נדרשים ללמוד כמות עצומה של חומר אשר מקיך את כל הדין הפרוצדוראלי במדינת ישראל, מכבידה הועדה בניסוחים מסורבלים, חוטאת כאשר במבחן אמרקאי עסיקן ובו אמורה להיות רק תשובה נכונה אחת, אך למצער, במבחן ניתן למצוא יותר מחלופה אחת, לאור הניסוח הלא ברור. בשאלות מסויימות אף הגדילה הועדה והחסירה פרטים מהותיים, כך שלא ניתן לענות על אף שאלה נכונה. ואם לא דיי בכך אף במכוון טרחה "להטעות" ולבלבל" כאשר הכניסה פרטים מהליך אזרחי להליך פלילי רק ע"מ שיקשה עלינו כמתמחים לזהות את ההלכה, שכולנו מדקלמים. לביסוס טענות אלו יפים דבריה של כוד השופטת דורנר: לפרש עילות ונושאים אלה באופן דווקני ומצומצם לאור היקפו הנרחב של חומר הלימוד, על מנת לאפשר לנבחנים להתכונן כראוי ובצורה יעילה לבחינה: "בחינת ההתמחות דורשת מן הנבחנים להעמיס על זיכרונם חומר רב היקף, שחלק ניכר מתוכו טכני, שבחיי המעשה גם עורכי-דין מנוסים דולים אותו מן הכתובים. מתכונת זו מחייבת הגדרה ברורה של נושאי הבחינה ומתן פירוש דווקני לנושאים שהגדרתם עמומה." (השופטת דורנר בבג"צ אמיר).

    • אני חושב שזה עצימת עיניים תרתי משמע, וזה גובל בעזות מצח
      יגאל | 20/11/2007 23:02

      50% נכשלים ירידה של כמעט 30 % מהמחזור הקודם, כתבות בעיתון ובאינטרנט אבל היה לא שמעה ולא קראה תלונות על הבחינה חוצפה אנחנו לא קומץ אנחנו אנשים שראויים להיות חברי לשכה אנשים שעובדים ימים כלילות כדי לפסול מספר שאלות בשביל לעבור. אז חברים מלומדים שם בי-ם תהיו הוגנים תהיו פתוחים לרעיונית ותתנו לחברים ראויים להיכנס ולהיות חברים בלשכה