ראשית מאחר והוא חוסה המדינה דואגת לכל מחסור

  • קצבת תלויים
    שלומית | 19/10/2009 10:16

    בני בן 36 והוא חסוי ואני האפוטרופסית שלי. בעלי נפטר עקב פגיעה בעבודה. לפי מה שעניינתי הגדרה של ילד היא עד 22 לכל היותר. האם בני זכאי או לא לקצבת תלויים?

    • ראשית מאחר והוא חוסה המדינה דואגת לכל מחסור
      חיים רייזלר | 19/10/2009 23:40

      ואין כפל תשלום ובנוסף ראי מי זכאי לסיוע ממחלקת תאונות עבודה: זכויות בני משפחה של נפטר מפגיעה בעבודה - תנאי הזכאות לגמלת תלויים זכאים בני משפחתו של מבוטח שהיה עובד שכיר או עצמאי ונפטר כתוצאה מפגיעה בעבודה וכן מי שהתנדב ונפטר עקב פעולת התנדבותו. תאונת עבודה או מחלת מקצוע. 1. אלמנה אשתו של המבוטח בשעת מותו (הגמלה משולמת לאלמנה, גם אם היא עובדת או שיש לה הכנסות ממקור אחר). 2. אלמן מי שהיה נשוי למבוטחת בשעת פטירתה, ומתקיים בו אחד התנאים האלה: יש עמו ילד הזכאי לקצבת תלויים. הוא אינו מסוגל לכלכל את עצמו. הכנסתו החודשית אינה עולה על 4,519 ש"ח (החל ב- 01.01.2009) . 3. ילדים ילדו של המבוטח שנפטר (לרבות ילד חורג, מאומץ או נכד שכל פרנסתו הייתה על המבוטח), אם מתקיים בו אחד התנאים האלה: לא מלאו לו 18 שנה. מלאו לו 18 שנה, אך טרם הגיע לגיל 20, ועיקר זמנו (לפחות 24 שעות בשבוע) מוקדש לסיום לימודיו במוסד חינוכי על יסודי. מלאו לו 18 שנה ולא מלאו לו 20 שנה והוא שוחר במסגרת קדם צבאית של צה"ל. אין תקופה זו באה בחשבון במניין 36 חודשים מיום הגיוס. מלאו לו 18 שנה אך טרם הגיע לגיל 22, והוא משרת בשירות סדיר בצה"ל, לפי חוק שירות ביטחון תשי"ט- 1959. טרם מלאו לו 22 שנים והוא לומד במסלול עתודה שהוכר על ידי צה"ל, ושירותו הצבאי נדחה עקב הלימודים. טרם מלאו לו 21 שנים והוא משרת בהתנדבות בשירות למטרה ציבורית על פי תנאים שנקבעו בתקנות לתקופה שאינה עולה על 12 חודשים, ושירותו הצבאי נדחה עקב השירות בהתנדבות. הוא משרת בשירות סדיר וסמוך לשירותו היה משרת בהתנדבות כאמור לעיל. יובא בחשבון שירות סדיר עד 36 חודשים. טרם מלאו לו 22 שנים והוא משרת שירות לאומי בהתנדבות במסגרת האגודה להתנדבות בעם, עיריית ירושלים, עמותת שלומית, אמונה, שלהב"ת. לא יובא בחשבון שירות סדיר העולה על 36 חודשים. כשירות סדיר נחשב גם שירות ללא תשלום בנחל (של"ת) לאחר שהילד חויל וכן שירות הסדר. נער או נערה שנישאו תופסק זכאותם לקצבת תלויים מיום נישואיהם. תשלום הקצבה לילדים קצבת התלויים לילד הנמצא בבית הוריו ושהורהו אינו זכאי לקצבה, משולמת להורה. ילד מעל גיל 18 זכאי לקבל את הקצבה לחשבונו. קצבת התלויים לילד הנמצא מחוץ לבית הוריו משולמת למי שנושא בהוצאות החזקת הילד, לפי המלצת עובדת שיקום של המוסד. אם הילדים נמצאים במקומות שונים והחזקתם היא על אנשים שונים - תחולק הקצבה ותשולם חלק כחלק על פי החלטת בית הדין. 4. הורים הורי המבוטח שנפטר (לרבות הורה מאמץ או חורג), אם מתקיים בהם אחד התנאים האלה: עיקר פרנסתם היה על המבוטח שנפטר. הם אינם מסוגלים לכלכל את עצמם, והמוסד אישר שהם תלויים תלות מלאה או חלקית במבוטח שנפטר. 5. קרובים אחרים סב, סבתא, אח או אחות של המבוטח שנפטר, אם מתקיימים בהם כל התנאים האלה: הם גרו בביתו של המבוטח שנפטר לפחות 12 חודשים לפני הפגיעה. כל פרנסתם הייתה על המבוטח שנפטר. הם אינם מסוגלים לכלכל את עצמם, וכל עוד אינם מסוגלים לכלכל עצמם. שלא תדעו עוד צער.