תקופת המתנה לדמי אבטלה

  • אבטלה 90 יום שלילה
    משה | 08/08/2009 10:55

    עזרה הגשתי תביעה לדמי אבטלה לאחר התפטרות עקב הרעה \בתנאי עבודתי מדובר בשינוי הרגלי עבודה ושיבוץ במשמרות שלא סוכם עליהם כמו כן נגרם לי שבר בקע מפשעתי והרופא המליץ לי על הימנעות ממאמץ מאחר שאני עבדתי בתור שוטף כלים החלטתי להתפטר עקב המצב הרפואי ובנוסף לכך ההרעה בתנאים הגשתי תביעה לאבטלה התביעה אושרה עם שלילה של 90 יום הסיבה לא פוטר התפטר מרצון לפני ההחלטה הגשתי תצהיר על השתלשלות הארועים וצרפתי אותה לתביעה עבדתי שנה וחצי והמעסיק לא משתף פעולה דברתי עם המוקד של ביטוח לאומי ונאמר לי שעלי להביא הוכחות להרעה בתנאים או להמציא מכתב פיטורין ויבטלו לי את שלילת 90 יום אין באפשרותי להביא הוכחות הרי שכרטסת הנוכחות שלי נמצאת אצל המעסיק והוא לא מוכן לתת לי אותה אבקש את עזרתכם בנושא מה אני עושה ?

    • תקופת המתנה לדמי אבטלה
      עו"ד מירב אפרים | 08/08/2009 22:50

      משה ערב טוב, ללא הוכחה חד משמעית ושיתוף פעולה מצד מעבידך כנראה שלא תוכל לשכנע את ביטוח לאומי כי ההתפטרות היתה על רקע הרעת תנאים. דמי האבטלה לא נשללים ל- 90 ימים אלא קבלתם נדחית ב- 90 ימים. יש באפשרותך להגיש תביעה להבטחת הכנסה. כמו כן אתה יכול להמשיך להתייצב בלשכת התעסוקה ולהגיש תביעה בבית הדין כנגד ביטוח לאומי, ולזמן את מעבידך לעדות. האלטרנטיבה הזו מעשית רק אם מצאת עבודה ולא מימשת את ימי האבטלה המקסימלית, בעקבות תקופת ההמתנה. בהצלחה.

      • לא מובן
        משה | 08/08/2009 23:17

        לא מובן האם אני יקבל על כל תקופת ההמתנה תשלום, השלילה מסתימת ב-25/9 האם אני יקבל לתקופה שקדמה מהיום שהתיצבתי בלישכה קרי 28/6?לפי מה שנראה לי אני יתחיל לקבל תשלום החל מ25/9 תקני אותי בבקשה ושמח לקבל הסבר ממך מדובר גם במצבי הרפואי האחד תלוי בשני וזאת הסיבה להתפטרות

        • תקופת המתנה לדמי אבטלה
          עו"ד מירב אפרים | 09/08/2009 10:38

          משה שלום, לא התכוונתי שתקבל דמי אבטלה למפרע. הכוונה היא שאם מגיעה לך לדוגמא תקופה מירבית של 100 ימי אבטלה, אתה תקבל את כל ה- 100 ימים (בכפוף להתייצבות בלשכה), וזאת החל מיום 25/9. כך שאם אתה לא מוצא עבודה בסופו של דבר, וממשיך להתייצב, תקבל את כל דמי האבטלה המגיעים לך. לגבי הבקע המפשעתי, האם מדובר בתאונת עבודה ?

          • לגבי הבקע המפשעתי
            משה | 09/08/2009 11:57

            כן ברור שזה קרה בעבודה אני מרים סחורות כבדות אבל בהתחלה לא ידעתי מה זה חשבתי איזה זיהום או משהו והמשכתי לעבוד כרגיל והודעתי לעובדים שלפעמים יש לי נפיחות והראיתי להם את זה והםאמרו לי ללכת להיבדק אחר כך נפל לי האסימון והודעתי למנהל אבל לא תבעתי דמי פגיעה המשכתי לעבוד רגיל עד שהרופא אמר לי לא להתאמץ תוך כדי הורעו תנאי עבודתי במקביל

            • מסמכים
              משה | 09/08/2009 12:08

              ההוכחה בהקשר הרעה בתנאים אני אוכל לקבל את כרטסת הנוכחות שלי מהמעביד זה נמצא במחשב שלו עבדתי שנה וחצי בוקר ותקופה האחרונה שינה לי לערב והוריד לי את משמרת יום ו' בקשר לבקע אפילו רופא המשפחה לא הסביר לי שעלי לתבוע את מקום העבודה ולא חשבתי על זה בגלל שעד אותה תקופה הכל היה בסדר בעבודה שאלה:האם המצאת מכתב פיטורין תבטל את השלילה? שאלה:או לחלופין האם תצהיר בשבועה ישנה את החלטת המוסד ? שהריי יקח לי זמן לנהל משפט נגד המעביד!

              • תקופת המתנה לדמי אבטלה
                עו"ד מירב אפרים | 09/08/2009 22:31

                משה שלום, מאחר ותביעתך נדחתה ל- 90 הימים ביטוח לאומי ידרוש לדעת מה טיבו של מכתב הפיטורין המומצא בשלב שלאחר דחיית התביעה. אם המעביד יציין כי עזבת עקב הרעת תנאים והוא מכיר בך כמפוטר, זה עשוי לעזור.

                • יצירת קשר
                  משה | 10/08/2009 05:01

                  שלחתי אימייל לפניות ציבור ברוח הדברים שנאמרו כאן תשובתם הם רוצים את ההמלצה של הרופא שכבר הגשתי את זה והם רוצים ליצור קשר טלפוני עם המעסיק שלחתי להם אימייל עם הפרטים של המעסיק מכיוון שאין לי מה להסתיר כלומר אין לו את הזכות לשלול ממני את שמגיע לי.