תאונה אישית/דמי אבטלה ופיצויים

  • נפלתי בבית ותבעתי את ביטוח לאומי .תוך כמה זמן ישלמ
    אסי 12 | 04/07/2009 19:01

    ב20.5.09 נפלתי בביתי שברתי את ידי ועברתי ניתוח .עד היום אני מושבת בביתי לפי המלצת רופא .במהלך התקופההזו הודיעו לי מהעבודה שאני מפוטר,אך בסוף החודש (מוסק עד 31.7.09 )אני מועסק עכשיו כבר 11 חודשים ,מספר שאלות לי . א- האירגון שבו אני עובד הציע לי ליפניי שהודיעו לי על פיטוריי שלמרות שניצלתי את כול ימיי המחלה שצברתי ,הם מוכנים לתת לי עוד ימיי מחלה משמע אני יהיה בדיסקאונט (אהייה חייב להם),הסכמתי ואחריי שבוע הגיעו הפיטורים.אם אני יתבע את ביטוח לאומי משמע אקבל מהם כסף ולא מהעבודה האם זה יחשב לי עדיין כצבירת ותק למרות שאנני עובד ? (ככה יהיה לי אפשרות לקבל פיצויים?) ב- האם לאחר התביעה שלי בגין תאונה את ביטוח לאומי ,עדיין אהיה זכאי לחתום אבטלה?רגיל ..לא יקזזו לי ימיםבגין זה שחתמתי קודם על תביעת תאונה ומיד אח"כ על אבטלה...? ג- תוך כמה זמן מהגשת התביעה לתאונה מכבלי כסף? תודה על הסבלנות.

    • תאונה אישית/דמי אבטלה ופיצויים
      אורנה | 05/07/2009 09:26

      שלום אסי, אתחיל מנושא הפיצויים, אותו אני ממליצה להעלות בפורום דיני עבודה מימין לפורום שלנו. (יש מקרים בהם פיטורי עובד סמוך למלאת שנה לעבודתו הם על מנת לא לשלם פיצויים ויכולה להתקיים זכאות בתנאים מסויימים). נפגעי תאונות, פעל והגש התביעה לביטוח לאומי כפי שמופיע בקישור מטה בהרחבה מאתר ביטוח לאומי. דמי אבטלה האם צברת תקופות עבודה נוספות במהלך 18 החודשים האחרונים? הבדיקה לזכאות נעשית מיום ההתיצבות הראשון בשירות התעסוקה, 18 חודשים אחורה,בהם צריך לצבור שנת עבודה מלאה לפחות, כדי שיהיו לך 360/300 ימי עבודה לעובד בשכר יומי/חודשי. לעובד בשכר חודשי מחשבים לפי 30*12=360 ימים לעובד בשכר יומי/שעתי מחשבים לפי 25*12=300 ימים גם 18 ימי עב' בחודש (לעובד בבשכר יומי/שעתי)ילקחו בחשבון כמי שעבד 25 ימים. אם יש לך תקופות עבודה נוספות במהלך 18 החודשים האחרונים, הם גם ילקחו בחשבון. אם אין לך תקופות עבודה נוספות, אתה מוותר על תביעה לתאונה, ומסוגל לעבוד בעבודה שתופנה אליה תוכל לבדוק זכאות לתקופה קצרה יותר כמפורט להלן: דמי אבטלה למי שצברו תקופת עבודה קצרה http://www.btl.gov.il/benefits/Unemployment/Pages/avtzcotmsuparim.aspx לא ניתן במקביל להגיש תביעה גם בנפגעי תאונות ודמי אבטלה. תובע אבטלה שנקבעו לו 100% אי כושר ו-100% נכות רפואית, רואים בו כמי שאיבד לחלוטין את כושר העבודה ולא יהיה זכאי לדמי אבטלה. מאחלת לך בריאות ובחירה נכונה במסלול המתאים למצבך.

    • תאונה אישית
      עו"ד מירב אפרים | 05/07/2009 09:27

      אסי בוקר טוב, את שאלתך הראשונה העוסקת בותק מול המעביד, הפנה לפורום דיני עבודה (ראה תפריט מימין). אין כל בעיה כי תגיש תביעה לדמי אבטלה לאחר התביעה לדמי תאונה. אם אתה מקיים את התנאים הנדרשים לקבלת דמי אבטלה לרבות צבירת תקופת אכשרה וזמינות לקבלת כל עבודה מתאימה, תהיה זכאי לדמי אבטלה. לעניין זמן הטיפול, זה משתנה מסניף לסניף בהתאם לעומס העבודה. בהצלחה.