נפגעי עבודה

  • תאונת עבודה
    אבי | 04/07/2009 08:57

    שלום עברתי תאונת עבודה בתאריך 26.06.07 ואלה הדברים היסטוריה שלי היא: פשוט אני קיבלתי מכה בעבודה עבודה שלי היתה עובד יצורבחברת הייטק במהלך שנה 26.0607 קיבלתי מכה בעבודה אשר הוכרה כתאונת עבודה בברך שמאל לאחר מכן עברתי ניתוך אורטוסקופיה ואז לאחר הניתוך הופיע לי דלקת מפרקים ואז הופיעה לי פסוריאזיס מלחץ נפשי אשר פסכיאטר של ביטוח לאומי הכיר בזאת ונתן לי אחוזי נכות בעקבות זה תבעתי על דלקת פרקים הופנתי לראומטולוג אשר הוא הופנה אותי לרופא עור בקשר לפזוריאזיס רופא עור קבע לי פסוריאזיס וולגריס ונתן לי 20 אחוז נכות ואז ראומטולוג קיבל את תבעתי ונתן לי 10 אחוז היום יש לי 54 אחוז נכות מעבודה ולאחרונה קיבלתי מכתב מביטוח לאומי שהם נתנו לי את תקנה 15 במלואה ועכשיו יש לי 81 אחוז נכות מעבודה. השאלה שלי האם מגיע לי ניידות?? וכמה כסף יצא לי כל חודש אם שכר רבע שנתי שלי על פי ביטוח לאומי הוא 46717 ש"ח??

    • נפגעי עבודה
      אורנה | 05/07/2009 09:49

      שלום אבי, ניידות מגיעה לפי הקריטריונים המפורטים להלן: http://www.btl.gov.il/benefits/Mobility/LikuyList/Pages/default.aspx אם אתה מתאים לאחת ההגדרות מבחינה רפואית, תוכל לפעול כמפורט להלן: המבקש לתבוע גמלת ניידות - הלוואה עומדת, סיוע מקרן הלוואות, הלוואה למימון אבזרים לרכב לאבזרים מיוחדים, החזר הוצאות בעבור אבזרים לרכב פרטי, מתקן הרמה, קצבת ניידות - יגיש ללשכת הבריאות המחוזית טופס בקשה לבדיקה רפואית לקביעת מוגבלות בניידות. http://www.btl.gov.il/benefits/Mobility/Pages/אופן%20הגשת%20התביעה.aspx מומלץ להתיעץ עם הרופאים המטפלים ולקבל חוות דעת מתאימה, לצורך הגשת התביעה. בכל מקרה,תוכל להגיש בקשה לקבלת תו נכה ולפטור מאגרת רישוי כמפורט להלן: http://www.btl.gov.il/benefits/Disability/Pages/תו%20חניה%20לרכב%20נכה.aspx לגבי גובה הקצבה החודשית בהנחה, שהסכום שנקבת הוא שכרך הממוצע בשלושת החודשים שלפני הפגיעה(שהוו אגב גם הבסיס לתשלום דמי הפגיעה שקבלת): מקסימום קצבה שניתן לקבל לא יעלה על 29,168 ש"ח בחודש. ננסה לבדוק יחדיו: 46,717*75%=35037 ש"ח 81%=28,379 ש"ח קצבה חודשית ט.ל.ח. החישובים הנכונים הם כמובן כפי שנקבע בביטוח הלאומי. בברכת בריאות ובהצלחה.

    • נפגעי תאונה
      אורנה | 05/07/2009 10:08

      קבל תיקון לחישוב, שכן השכר אותו רשמת הוא השכר הרבע השנתי: 46,717/3=15,572 ש"ח 75%=11679 ש"ח 81%=9450 ש"ח ט.ל.ח. תודה לעו"ד מירב אפריים על תשומת הלב.