חקירות

  • מה הגבולות של חוקר מביטוח לאומי?
    תותית | 28/06/2009 14:41

    שלום. אני אם חד הורית לתינוק בן 9 חודשים. אני מתגוררת אצל ההורים שלי.ומקבלת קצבת ביטוח לאומי כי אני לא עובדת אלא מטפלת בילד בבית אצל הוריי. עד היום אבא של הילד שלי לא הכיר בו ולא היה בקשר עמנו.לא טבעתי ממנו מזונות כי אני בתקווה שהוא יחזור אליי ואנחנו נשקם את הקשר בנינו. הוא לא הכיר בילד ולא רשם אותו בתעודת זהות, גם בגלל שאני העדפתי שהילד יהיה רשום עליי ולא עליו. בתקופה האחרונה הבחור מגיע אליי לראות את הילד, לכמה שעות והולך.הוא לא נשאר לישון אצלי. השאלה שלי היא, מה הזכויות שלי מבחינת החיים האישיים שלי.האם מותר לי להיות בקשר עם הבחור ?לא לגור איתו כמובן.ולהמשיך לקבל ביטוח לאומי? הרי הוא לא מביא לא כסף או מזונות. האם בלי שום קשר לזה מותר לי להעדר מהבית למשך כמה ימים כשאני נוסעת לחברה טובה שלי שגרה מחוץ לעיר? מה יקרה אם ביטוח לאומי יבואו לחפש אותי בבית ואני לא אהיה?מה השאלות שההורים שלי חייבים לענות להם עליהם ומה לא? איפה הכבול של החוקים האלה? אני חוששת מהם מאוד ולכן רוב היום תקועה בבית בלי להזמין אלייחברים ובלי לצאת אליהם, כי ההורים שלי טוענים שהחוקר יכול להגיד שאחד הידידים שלי שיהיה אצלי בבית הוא אבא של הילד ומתגורר אצלי. מה הזכויות שלי מבחינת החיים האישיים כאשר אני מוגדרת כחד הורית ומקבלת קצבת ביטוח לאומי? תודה רבה על ההתייחסות

    • חקירות
      עו"ד מירב אפרים | 28/06/2009 21:44

      תותית שלום, קצבאות הביטוח הלאומי משולמות מתוך הקופה הציבורית, מכאן, לכולם יש אינטרס שמי שמגיעה לו קצבה יקבל, ומי שלא זכאי לקצבה, לא יקבל. אחת הדרכים של ביטוח לאומי לבדוק באם מבוטח זכאי לגמלה כלשהי היא באמצעות מערך החוקרים שהוא מפעיל. כאשר מדובר בבחינה באם מתקיים משק בית משותף בין בני זוג, קשה מאוד שלא להיכנס לפרטיות של המבוטח, אך יש לעשות זאת באופן סביר ובמידתיות. מדבריך עולה כי אינך מקיימת משק בית משותף עם אב בנך ולכן לא ברור הצורך להסתיר משהו או לא להיפגש עם ידידים. אם ביטוח לאומי יטען לקיום משק בית משותף עם אדם זה או אחר, עליו להציג ראיות התומכות בטענתו. לא די בעובדה שיראו אותך יושבת בבית קפה עם מישהו, או שלא היית בבית בעת ביקור החוקרים, בכדי לקבוע קיומו של משק בית משותף. אני מקווה שרוח הדברים ברורה.

      • אני מודה לכך מאוד על התשובה  לת
        תותית | 29/06/2009 08:48