שארים + השלמת הכנסה

  • עזרה בקצבת שאירים.
    דינה | 14/06/2009 23:01

    שלום לכם אשמח לקבל תשובה.... אני אשה אלמנה אמא ל 2 ילדים מתקיימים מקצבת שאירים + השלמת הכנסה סה"כ כל הקצבה + ההשלמה 4,500 ש"ח. אם אני אצא לעבוד עד כמה אוכל להרוויח מבלי שיקזזו לי מהקצבה? יש תיקרה מסויימת אליה אפשר להגיע מבלי שיקזזו לי? הרי כל מטרתי היא להכניס עוד כסף הביתה ונאמר לי שייעשה קיזוז מהשלמת ההכנסה... אפשר לדעת כמה יכול להיות התלוש משכורת שלי מבלי לפגוע בקיצבה ובהשלמה? אם אני עובדת ומרוויחה 1440 שקל בתלוש משכורת אז יקזזו לי?תודות מרובות

    • שארים + השלמת הכנסה
      מירב אפרים, עו"ד | 14/06/2009 23:12

      דינה שלום: להלן התנאים הקובעים את הזכאות לתוספת השלמת הכנסה, מאתר הביטוח הלאומי: סכום קצבת השאירים המגיעה לכם, לרבות תוספת ותק, לא יעלה על הסכומים הרשומים למעלה. אתם נמצאים בישראל. בתנאים מסוימים תהיו זכאים לקצבה גם בעת שהייה בחו"ל. אינכם חברי קיבוץ או מושב שיתופי, ואינכם "הורים עובדים" של חבר קיבוץ או מושב שיתופי. בתנאים מסוימים תיתכן זכאות לתוספת לחבר קיבוץ או חבר במושב שיתופי. אין בבעלותך ובשימושך (או בבעלות ובשימוש בת זוגך או ילדך) רכב. בתנאים מסוימים תהיה זכאי לתוספת גם אם יש בבעלותך ובשימושך רכב. אין לכם כל הכנסה מלבד קצבאות הביטוח הלאומי. או יש לכם הכנסה נוספת מפנסיה, אך סכומה (ברוטו לחודש) אינו עולה (או עולה רק במעט) על 1,031 ש"ח (החל ב- 01.01.2009) לחודש ליחיד או 1,625 ש"ח (החל ב- 01.01.2009) לאלמן/ה עם ילד. או יש לכם הכנסה נוספת מעבודה, אך סכומה (ברוטו לחודש) אינו עולה (או עולה רק במעט) על 1,586 ש"ח (החל ב- 01.01.2009) לחודש ליחיד או 1,903 ש"ח (החל ב- 01.01.2009) לאלמן/ה עם ילד. או יש לכם הכנסה נוספת מעבודה וגם מפנסיה, אך סכומה (ברוטו לחודש) אינו עולה (או עולה רק במעט) על 1,586 ש"ח (החל ב- 01.01.2009) לחודש ליחיד, או 1,903 ש"ח (החל ב- 01.01.2009) לאלמן/ה עם ילד. או יש לכם חיסכון בקופת גמל, הון או רכוש, וסך כל ההכנסה מן המקורות האלה (כגון הכנסה מריבית או משכר דירה) ומקצבאות הביטוח הלאומי אינו עולה על ההכנסה המינימלית. (גם רכוש שאין ממנו הכנסה יובא בחשבון, חוץ מדירת מגורים.) פיקדון כספי בסכום שאינו עולה על 30,732 ש"ח (החל ב- 01.01.2009) ליחיד ו- 46,098 ש"ח (החל ב- 01.01.2009) לזוג, לא ישפיע על הזכות להשלמת הכנסה. בהתאם לנתונים שמסרת, לא אמור להיעשות קיזוז בגין שכר של 1440 ש"ח לחודש.

      • עו"ד מירב אפרים.
        דינה | 15/06/2009 07:37

        תודות על תשובה מהירה וברורה.