הבהרה

  • אי קבלת משכורת
    רונית | 09/06/2009 10:37

    אני עובדת במקום עבודה כ-7 חודשים לאחר שפיטרו אותי ממקום אחר. המעביד הנוכחי נקלע לקשיים כספיים ועדיין לא שילם את משכורות אפריל ומאי וכמו כן את כספי ההפרשות לפנסיה ברצוני לעזוב את מקום העבודה האם אהיה זכאית לדמי אבטלה? תודה

    • הבהרה
      מירב אפרים, עו"ד | 09/06/2009 19:37

      רונית שלום, תקופת העבודה אליה התייחסת אינה ברורה. אנא צייני את החודשים בהם עבדת בכל אחד ממקומות העבודה, בכדי שנוכל להשיב לך.

      • אי תשלום משכורת
        רונית | 09/06/2009 20:30

        באוקטובר ונובמבר 2007הייתי מובטלת. אח"כ עבדתי רצוף עד דצמבר 2008. פיטרו אותי עקב המצב במשק. מייד מצאתי עבודה ואני עדיין עובדת . אך בעל המשרד ניכנס לקשיים ואין לו משכורות לשלם.(משלם באיחור של 30 יום) בירצוני לעזוב ורציתי לדעת אם אהיה זכאית לדמי אבטלה למרות שאני עוזבת מיוזמתי (נכנסתי לחובות עקב אי קבלת המשכורת בזמן)

        • מתפטרת בדין מפוטרת
          מירב אפרים, עו"ד | 10/06/2009 12:16

          רונית שלום, כאשר אדם מתפטר עקב הרעת תנאי עבודה (כגון אי תשלום שכר), רואים בו כמפוטר. התייצביי בשירות התעסוקה, הגישי תביעה לביטוח לאומי (על פניו צברת תקופת אכשרה) והסבירי את נסיבות ההתפטרות וככל שיש לך צרפי מסמכים תומכים בדבר הרעת התנאים. אם הביטוח הלאומי לא יכיר בך כ"מפוטרת", זכאותך לקבלת דמי האבטלה תדחה ב-90 יום. במקרה זה, המשיכי להתייצב והגישי תביעה לבית הדין לעבודה.

          • אי תשלום משכורת
            רונית | 11/06/2009 07:22

            איך מוכיחים שלא קיבלתי משכורת או יותר נכון שהיא משולמת באיחור של חודש? זה כמו להוכיח שאין לך אחות. אם אתפטר בגלל אי תשלום משכורת וגם אחכה 90 יום אז מה עשיתי בזה?