הבטחת הכנסה

  • הבטחת הכנסה
    רווית | 07/06/2009 16:16

    אני בת 20 ומעוניינת להגיש תביעה לגימלה להבטחת הכנסה.התקשרתי למוקד של הביטוח, ושם אמרו לי שאין באפשרותי לקבל הבטחת הכנסה. כי הגיל שמקבלים הוא מ-25 ומעלה.ובגיל 20 מקבלים רק עם סיבה מיוחדת. כשביקשתי הסבר מה הסיבה? המוקדנית אמרה לי שהיא איננה יודעת.האם זה נכון שאני לא כולה לקבל הבטחת הכנסה בגיל 20?איך זה ייתכן אם רשום באתר שלהם שמגיל 20 ומעלה מותר לקבל?מה עליי לעשות? אולי אתם יודעים מה המקרה המיוחד שאפשר לקבל בגיל כזה?ואיך זה נכון אם רשום באתר שלהם שאני צריכה 3 דברים:להיות תושבת ישראל-אני כןשאין לי חסכונות-אין ליושעליי לחתום בלישכה-אין לי בעייה לחתוםאשמח לחוות דעת מקצועית.(כי אני חושבת שהביטוח מנסה "לסנן" אותי).

    • הבטחת הכנסה
      מירב אפרים, עו"ד | 07/06/2009 20:41

      רווית שלום, שלושה תנאים קובעים את זכאותך לקצבת הבטחת הכנסה. עליך לעמוד בכולם, ואם יש לך בן זוג, גם הוא צריך לעמוד בכל התנאים האלה: רציפות תושבות, מבחן הכנסות, מבחן תעסוקה. אם את עומדת בתנאים כמפורט להלן, הגישי תביעה להבטחת הכנסה. התנאי הראשון: רציפות תושבות אתה תושב ישראל 24 חודשים רצופים לפחות, ומלאו לך 20 שנים. בנסיבות מיוחדות (כגון: מחלה, הריון, שימוש בסמים וכו') תוכל לקבל קצבה גם אם מלאו לך 18 שנים. אם אתה תושב ישראל פחות מ-24 חודשים רצופים, תוכל להיות זכאי לקצבה אם אתה אחד מאלה : בן זוגך תושב ישראל 24 חודשים רצופים לפחות. אתה או בן זוגך מקבלים מן המוסד לביטוח לאומי אחת מן הקצבאות האלה: קצבת זקנה, קצבת שאירים, קצבת נכות מעבודה, קצבת תלויים בנפגעי עבודה. אתה עולה חדש השוהה בארץ לפחות 12 חודשים מצטברים, וטרם חלפו 5 שנים ממועד עלייתך. ילד יתום ילד נטוש הורה יחיד נפרד/ת אתה/ה נמצא/ת באחד מהמצבים האלה: מחלה, הריון, מצב מצוקה חמור התנאי השני: מבחן הכנסות הכנסותיך והכנסות בן זוגך משכר, מפנסיה או גמלה מחליפת שכר (פרט לאבטלה) אינן עולות על סכום מסוים, שנקבע לפי גילך, מצבך המשפחתי ומספר הנפשות במשפחה. אם יש לכם הכנסות ממקורות אחרים: הכנסות מתשלומים ומקצבאות של המוסד לביטוח לאומי ושל גופים אחרים, וכן הון ורכוש (לרבות רכוש שאין ממנו הכנסות, וחוץ מדירת מגורים) - בתנאי שאינן עולות על סכום הקצבה. לא יובאו בחשבון הכנסות מקצבת ילדים, מקצבה לילד נכה, מקצבת שירותים מיוחדים לנכה, מגמלת ניידות, מגמלת סיעוד, מדמי מחיה לאלמנה וליתום, מקצבאות מיוחדות לנכה עבודה, מקצבה או הטבה המשולמת לנזקקים על-פי חוק שירותי הסעד, מתשלומים שהקונגרס היהודי העולמי משלם לחסידי אומות העולם וממענק התמדה המשולם למשתתפים בתוכנית מהל"ב. מי שמשלם על-פי פסק דין מזונות לאשתו או לילדיו, והם אינם גרים עמו, ינוכה סכום המזונות מסכום הכנסותיו, אבל הסכום המנוכה מהכנסותיו לא יעלה על סכום קצבת הבטחת ההכנסה המגיעה לו על פי הרכב משפחתו. התנאי השלישי: מבחן תעסוקה חייבים במבחן תעסוקה תובע הקצבה ובת זוגו שנמנים עם אחד מאלה: מחוסר עבודה הרשום בשירות התעסוקה ודורש שם עבודה לפי הכללים שקבע שירות התעסוקה, ולשכת שירות התעסוקה לא הציעה לו כל עבודה התואמת את מצב בריאותו ואת כושרו הגופני, או הפנתה אותו לאבחון ולשיקום מקצועי. מי שסירב לקבל עבודה שהוצעה לו, או סירב לשתף פעולה אינו זכאי לקצבה במשך חודשיים. מי שמקבל דמי אבטלה, והם נמוכים מסכום הקצבה, זכאי להשלמת הכנסה, בתנאי שהוא מתייצב גם במדור להבטחת הכנסה, שבשירות התעסוקה, ומוכן לקבל כל עבודה שהוצעה לו שם. המסמכים הנדרשים: אישור משירות התעסוקה. תקופת הזכאות: כל זמן שהתובע מחוסר עבודה, והוא דורש עבודה לפי הכללים, שקבע שירות התעסוקה. הנמצא בהכשרה מקצועית מי ששירות התעסוקה הפנה אותו להשתלמות או להסבה מקצועית הניתנות בשעות היום ובמשך 12 חודשים לכל היותר, והוא משתתף בלימודים השתתפות סדירה. המסמכים הנדרשים: אישורים משירות התעסוקה על הפניה ללימודים ואישורים על השתתפות בקורס. תקופת הזכאות: כל זמן שהתובע משתתף בהכשרה ועד שנה אחת. עובד בשכר נמוך שכיר או עצמאי, שהכנסתו מעבודה נמוכה מהסכום שנקבע לפי גילו, מצבו המשפחתי ומספר הנפשות במשפחה. ובלבד שהוא עובד במשרה מלאה, או שהוא עובד במשרה חלקית מטעמי בריאות, או מפני ששירות התעסוקה לא מצא לו עבודה אחרת. עובד במפעל מוגן זכאי לקצבה, אם הוא עובד בהיקף העבודה המקובל באותו מפעל. המסמכים הנדרשים: שלושה תלושי שכר אחרונים ואישור מן המעסיק על היקף המשרה ועל סכום התשלומים החד-פעמיים ששולמו בשנה האחרונה (דמי הבראה, ביגוד, משכורת 13, פרמיות וכדו'). תקופת הזכאות: כל זמן שהתנאים הנ"ל מתקיימים. משתתף בניסוי "אורות לתעסוקה" במקומות, שבהם נעשה ניסוי "אורות לתעסוקה", על התובע/ת ובן/בת זוגו לשתף פעולה באופן מלא עם מרכז התעסוקה, כדי שיוכלו להיות זכאים לקצבת הבטחת הכנסה. המסמכים הנדרשים: אישורים ממרכז התעסוקה על השתתפות בתוכנית תקופת הזכאות: כל זמן ההשתתפות בתוכנית.

    • הבטחת הכנסה
      אורנה | 15/06/2009 10:19

      שלום רוית, לאחר שראיתי את הודעתך,פניתי לביטוח לאומי לבדיקת זכאותך להבטחת הכנסה. המענה שקבלתי הוא כפי שאכן מופיע באתר ביטוח לאומי והביאה עו"ד מירב אפריים וכל עוד את עומדת בתנאי הזכאות. אין כל שינוי לגבי גיל מקבל הקצבה. ראי המענה שקבלתי: "הזכאות לגימלת הבטחת הכנסה לדורשי עבודה בשירות התעסוקה נבחנת מגיל 20 ומעלה. התובעים נדרשים להתייצב מדי שבוע או חודש בהתאם לגיל בשירות התעסוקה. כאשר מתייצבים נרשם קוד במחשב המועבר אח"כ אלינו במפות התייצבות. כאשר המפה מלאה ( 4 פעמים בחודש במתייצבים שבועית או פעם בחודש במתייצבים חודשית ) אנו מאשרים זכאות לאותו החודש. המידע מופיע באתר." מלאי טופס תביעה להבטחת הכנסה והרשמי בשירות התעסוקה, תנסי לבדוק במקביל האם יש קורס/הכשרה מקצועית עבורך המתקיימים מעת לעת. כמו כן,המשיכי במקביל לנסות למצא מקום עבודה. בהצלחה.