תיקונים

  • תביעה חוזרת לדמי אבטלה
    אסתי | 06/06/2009 02:37

    לפני שנתיים קיבלתי את מיציתי את כל ימי האבטלה להם הייתי זכאית. עבדתי 10 חודשים במקום אחד, יש לי את החוזה ששם רשום כי המשרה הייתה זמנית עד תאריך ספציפי. לאחר מכן עבדתי חודשיים במקום אחר, אין לי מכתב הפסקת עבודה אך יש לי 12 חודשי עבודה רצופים. האם אקבל דמי אבטלה במיידי (ז"א כחודש וחצי) או שאאלץ להמתין 90 יום. אני לא עזבתי את העבודה, המעסיק החדש בעייתי ומסרב לתת לי עבודה ללא אישור רשמי. מה אני עושה?

    • תיקונים
      אסתי | 06/06/2009 02:39

      "מיציתי את כל ימי האבטלה" "מסרב לתת לי עבודה ללא אישור רשמי", הכוונה שהוא לא מעסיק אותי יותר אך לא נתן לי שום מכתב רשמי או אישור על הפסקת העסקתי

    • תיקון
      אסתי | 06/06/2009 02:42

      התכוונתי שהמעסיק האחרון כנראה אינו מעוניין להמשיך להעסיק אותי אך לא נתן לי כל מכתב רשמי או אסמכתא, הוא מתחמק (עבודה מהבית, עם תלוש והכל)

    • מדובר בתביעה חוזרת עם תנאים שונים ובקשר לבעיות
      חיים רייזלר | 06/06/2009 13:20

      עם המעסיק הגישי תביעה עם כל ההסברים כפי שציינת כאן וקוי לטוב להלן הסבר על אבטלה חוזרת: אבטלה - תביעה חוזרת לדמי אבטלה תביעה חוזרת לדמי אבטלה אפשר להגיש רק לאחר שחלפו 12 חודשים מתחילת הזכאות הקודמת. על פי הוראות החוק, מופחתים תקופת תשלום דמי אבטלה וסכומי דמי האבטלה למובטלים שעדיין לא מלאו להם 40 שנה, והם מגישים יותר מתביעה אחת לדמי אבטלה בתוך 4 שנים: 1. תקופת תשלום דמי האבטלה - התקופה המקסימלית בעד כל תביעותיו לדמי אבטלה לא תעלה על 180% ימים ממניין הימים המרביים. כלומר מי שקיבל דמי אבטלה בעד כל הימים המרביים, ולאחר מכן הגיש בקשה נוספת לדמי אבטלה, ולא חלפו 4 שנים מיום תחילת הזכאות הקודמת, יקבל בפעם השנייה דמי אבטלה רק בעד 80% ממניין הימים שמגיעים לו. לאחר מכן הוא לא יהיה זכאי יותר לדמי אבטלה עד לתום 4 השנים. 2. סכום דמי האבטלה בתקופה הנוספת לא יעלה על 85% מדמי האבטלה המרביים. הכללים האלה חלים גם על מובטל, שמקבל דמי אבטלה בעבור תקופת השתתפות בהכשרה מקצועית.

      • תודה
        אסתי | 06/06/2009 14:50

        או קיי, אז אני זכאית. אז מה שנשאר לי זה לקוות לטוב?... ראיתי שבטופס לבקשת דמי אבטלה יש מקום לציין (בסעיף 4, פרטים על תקופת האבטלה) "רשום במה עסקת אחרי הפסקת עבודתך") האם זה המקום לפרט שם לגבי המעסיק הנוכחי?