מותר ואף רצוי

  • תשלום רטרואקטיבי
    vardina | 29/05/2009 12:08

    האם אפשר לשלם ביטוח לאומי עבור אוגוסט- דצמבר 2008?

    • מותר ואף רצוי  לת
      חיים רייזלר | 29/05/2009 14:15

      • תשלום רטרואקיבי
        vardina | 29/05/2009 14:29

        אני מסיימת התמחות בעוד חודשיים וחצי. מסתבר, שלא שילמו עבורי ביטוח לאומי עד דצמבר 2008. (5 חודשים) . בכל פעם שביקשתי מהמאמן שלי לשלם עבורי ביטוח לאומי, הוא התחמק ועכשיו הוא טוען שזה אבוד והוא לא יכול להגיש דוח רטרואקטיבי. אני לא מאמינה לו. בנוסף, הוא טוען שביטלו דמי אבטלה למתמחים ולכן אני לא צריכה את זה. גם כאן אני לא מאמינה לו. אני מוכנה לשלם את כל הסכום בעצמי כדי לא לפגוע בזכויות שלי. איך עושים את זה? תודה

        • תשלום רטרואקטיבי
          vardina | 29/05/2009 15:12

          שכחתי לציין: העניין יותר מסובך- הוא כלל לא הוציא תלושי משכורת על החודשים הנ"ל וטוען שאי אפשר להוציא רטרואקטיבית. אם לא יהיו לי 12 תלושים, לא אוכל לקבל דמי אבטלה גם אם אשלם את דמי הביטוח החסרים?

          • שכר ודמי ביטוח לאומי
            אורנה | 29/05/2009 17:07

            כיצד קבלת את תשלומי השכר? אין כל בעיה להפיק תלושי שכר מאוחרים(לצערי,אני רואה זאת במסגרת התנדבותי בשי"ל)בהם מפיקים לעובד תלושי שכר מאוחרים בעקבות פניה לבירור בנושא. המעסיק יחוייב בקנסות והצמדה על הפיגור ואין זו בעייתך כלל. על המעסיק(עו"ד במקרה שלך)לפעול על פי החוק. לא נעים לאמר,אבל תביעה בבית הדין לעניני עבודה פותרת בד"כ הבעיה,לצורך הגשת התביעה לביטוח לאומי והוכחת תקופת עבודתך כמו גם לדאוג לזכויותייך הסוציאליים. בהצלחה.

            • תשלום
              vardina | 29/05/2009 17:22

              אנסה, ואם לא יילך אעשה הכל כשאסיים ההתמחות....

              • דמי ביטוח לאומי
                אורנה | 29/05/2009 20:30

                שימי לב, לתקופה בה עבדת נוצר חוב בביטוח הלאומי ומעסיקך אמור לקבל התראה על כך,אם קבלת בשלב כלשהו תשלום בתלוש שכר ממנו. ממליצה לבדוק ע"י הזמנת אישור תקופות ביטוח ומעסיקים: אישור על תקופות ביטוח כפי שרשומות במוסד לביטוח לאומי. באישור מפורטים על פי תקופות ביטוח שונות: סה"כ חודשי ביטוח, מספר תיקו של המעסיק וכתובתו. http://www.btl.gov.il/טפסים%20ואישורים/אישורים/work_period_authorizations/Pages/אישור%20תקופות%20ביטוח%20ומעסיקים.aspx חשוב שטופס זה יהיה לכל אחד ומומלץ להזמינו לפחות אחת לשנה, כדי שיהיה מעקב על תקופות עבודה וניכויים,כדי שיהיה אפשר לתקן בהקדם את הטעון תיקון. בהצלחה.

                • ביטוח לאומי
                  vardina | 29/05/2009 20:46

                  אכן הזמנתי כבר דרך האתר של ביטוח לאומי. הוא לא מוציא תלושים לאף אחד , למרות בקשות חוזרות ונשנות. אחכה עד לסיום ההתמחות , ורק אחר כך אלחם בו.

        • דמי ביטוח לאומי
          אורנה | 29/05/2009 17:00

          כל תושב ישראל בן 18 ומעלה חייב על-פי החוק להיות מבוטח בביטוח הלאומי ולשלם דמי ביטוח (חוץ מאישה נשואה שהיא עקרת בית בלבד וחוץ ממי שעלה ארצה ונעשה תושב ישראל לראשונה מעל לגיל 62). הביטוח הלאומי מחייב בקנסות והצמדה את מי שאינו משלם דמי ביטוח במועד הקבוע בחוק. http://www.btl.gov.il/INSURANCE/NATIONAL%20INSURANCE/Pages/default.aspx חובת תשלום 1. על המעסיק לשלם דמי ביטוח (בעבור ענפים מסוימים) בעבור העובד. 2. על המעסיק לנכות דמי ביטוח לאומי ודמי ביטוח בריאות משכר העובד. שכיר, תושב ישראל המועסק על ידי מעסיק זר שאינו משלם את דמי הביטוח עבורו, חייב בתשלום עבור עצמו. זכאות לקצבאות עובד שכיר עשוי להיות זכאי לקצבאות: אמהות, ילדים, מזונות, שאירים, בני משפחה של נפטר מתאונת עבודה, בני משפחה של נפטר בפעולות איבה, פגיעה בעבודה, מילואים, נפגעי גזזת, נפגעי עירוי דם (איידס), נפגעי תאונות, נכות, שירותים מיוחדים לנכים קשים, ניידות, פגיעה בזמן התנדבות, קצבת זקנה, הבטחת הכנסה, נפגעי פעולות איבה, אבטלה, פשיטת רגל של המעסיק, אסירי ציון http://www.btl.gov.il/Insurance/National%20Insurance/type_list/Employee/Pages/default.aspx#anchorSpan_ea20c124bb234094a61a3c0678beb123 לאור כל הנתונים הרשומיל לעיל זכויותייך נפגעות לא רק בנושא אבטלה. מעסיקך מחוייב בתשלום דמי ביטוח לאומי עבורך. עימדי על זכויותייך לתשלום דמי הביטוח העלולים בעתיד להיות קריטיים לצורך קצבאות בנוסף לאבטלה כמו דמי לידה,קצבת זקנה(אמנם כרגע מאוחר,אך בעתיד שנת עבודה זו תהיה שווה ל-2% תוספת לקצבת הזקנה לה תהיי זכאית ועוד...כמפורט במידע שהעברתי עבורך מאתר ביטוח לאומי. לגבי ביטול דמי אבטלה למתמחים-עו"ד ורואי חשבון מדובר לגבי שנת 2010 ,כך שזה אינו רלוונטי לגבייך בנוסף לאי מילוי הוראת החוק בנושא תשלומי דמי הביטוח עבורך(אגב גם את חלקו הוא חייב להעביר עבורך). שימרי על זכויותיייך(בקרוב מאוד יהיה עלייך לשמור על זכויות לקוחותייך:-) ) בהצלחה רבה.

          • תודה  לת
            vardina | 29/05/2009 17:07

        • תיקון קל בגוף ההודעה
          אורנה | 29/05/2009 17:10

          במקום:(אמנם כרגע מאוחר,אך בעתיד שנת עבודה זו תהיה שווה ל-2% תוספת לקצבת הזקנה לה תהיי זכאית ועוד...כמפורט במידע שהעברתי עבורך מאתר ביטוח לאומי. צ"ל (אמנם כרגע נראה רחוק ,אך בעתיד שנת עבודה זו תהיה שווה ל-2% תוספת לקצבת הזקנה לה תהיי זכאית ועוד...כמפורט במידע שהעברתי עבורך מאתר ביטוח לאומי.)