קצבת זקנה והכנסה מפקדונות

  • קצבת זקנה
    דוד | 19/05/2009 19:03

    קרוב משפחה הגיע לגיל 67 כעת הוא איננו עובד. הוא נדרש למלא דווח בקשר לחסחונות שלו בבנק. האם ניתן לשלול קצבה זקנה עקב חסכון גדול בבנק ?

    • קצבת זקנה והכנסה מפקדונות
      אורנה | 19/05/2009 21:59

      ראי להלן מתוך תנאי הזכאות-מבחן הכנסות: מי שיש לו הכנסות שלא מעבודה (בלבד) - אם הכנסתך החודשית שלא מעבודה (כגון משכירות או מריבית על השקעות) נמוכה מ- 13,557 ש"ח (החל ב- 01.01.2009) ליחיד או 18,075 ש"ח (החל ב- 01.01.2009) לזוג (ההכנסה המרבית כפול 3) - אתה עשוי להיות זכאי לקצבת זקנה מלאה. - אם הכנסתך החודשית שלא מעבודה גבוהה מהסכומים האלה, אתה עשוי להיות זכאי לקצבה חלקית או לא להיות זכאי לקצבה כלל, בהתאם לגובה הכנסתך. http://www.btl.gov.il/benefits/old_age/Conditions_of_eligibility/Pages/הכנסות%20בגיל%20הפרישה.aspx בהצלחה.