אתה עלול לאבד את התוספת של התלויים לקצבתך בגלל

  • עד כמה מותר להרוויח מקצבאות?
    מיכה | 05/05/2009 00:03

    אני בנכות כללית ואובדן כושר עבודה מלא. הקצבה מהביטוח הלאומי כ2200 ומחברת הפנסיה 3450 והיה לי ביטוח חיים באופן פרטי שמשלמים לי 4400ש"ח עקב א.כ.ע .למ.ל.ל לא הודעתי עדיין על הביטוח הפרטי ומעיון באינטרנט ראיתי שבעקבות חוק לרון אני עלול לאבד את קצבת הנכות שזה מלחיץ אותי קצת או שלא הבנתי נכון ואם כן מה עליי לעשות אישתי מרוויחה משכורת מינימום ואני אב לשלושה. אודה לכם אם תעזרו לי

    • אתה עלול לאבד את התוספת של התלויים לקצבתך בגלל
      חיים רייזלר | 05/05/2009 04:05

      הקצבאות שאתה מקבל ראה הסבר מאתר המל"ל ללא כל קשר לדו"ח לרון שאינו שייך לענין: נכה שיש בו תלויים זכאי לתוספת בעדם. תוספת בעבור ילדים ובן זוג (תלויים) תוספת בעד ילדים משולמת רק בעבור שני הילדים הראשונים. עקרת בית נכה זכאית לתוספת בעד שני ילדיה הראשונים, אבל אין היא זכאית לתוספת בעד בן זוגה. שיעור התוספת בעד בן זוג - 50% מן הקצבה הבסיסית המשולמת לנכה (שאינה כוללת את הקצבה הנוספת ואת התוספת עבור התלויים). התוספת בעד כל אחד משני הילדים הראשונים שיעורה 40% מן הקצבה הבסיסית המשולמת לנכה או לעקרת הבית הנכה. הפחתת קצבה בגין הכנסות (מעבודה ושלא מעבודה) לנכים המקבלים תוספת בעד "תלויים" נכה או עקרת בית נכה המקבלים תוספת בעד ^התלויים^ בהם, ויש להם הכנסות, ינוכו מקצבתם הסכומים האלה: 1. כל סכום ההכנסה שלא מעבודה. 2. מסכום ההכנסה מעבודה העולה על 40% מן השכר הממוצע (3,171 ש"ח (החל ב- 01.01.2009) ) - ינוכו 60%. בכל מקרה, ההפחתה בגין ההכנסות תיעשה רק מסכום הקצבה שעולה על סכום קצבה מלאה ליחיד (2,081 ש"ח (החל ב- 01.01.2009) ) ולמי שמשולמת תוספת לקצבה, תיעשה ההפחתה רק מסכום הקצבה שעולה על סכום קצבה מלאה ליחיד + סכום התוספת לקצבה. בן/בת זוג תושבי ישראל, שהכנסתם אינה עולה על 57% מן השכר הממוצע, וכן ילד תושב ישראל שלא מלאו לו 18 שנים, או ילד שלא מלאו לו 20 שנים, אם הוא לומד במוסד חינוך על–יסודי; או אם הוא שוחר במסגרת קדם צבאית של צה"ל; או ילד שלא מלאו לו 22 שנים, אם הוא חייל בשירות סדיר ולא עברו 36 חודשים מיום גיוסו; או אם הילדה משרתת בשירות לאומי מוכר לעניין זה; או אם הילד/ה לומדים במסלול עתודה או משרתים בהתנדבות למטרה ציבורית/לאומית, ושירותם הצבאי נדחה.

    • קצבת הנכות שלך לא תפגע רק לא תקבל תוספת תלויים
      חיים רייזלר | 05/05/2009 04:15

      בגלל שאתה מקבל קצבאות נוספות בנוסף לקצבת הנכות שלך ללא כל קשר לדו"ח לרון ראה הסבר מאתר המל"ל מימים ימימה : נכה שיש בו תלויים זכאי לתוספת בעדם. תוספת בעבור ילדים ובן זוג (תלויים) תוספת בעד ילדים משולמת רק בעבור שני הילדים הראשונים. עקרת בית נכה זכאית לתוספת בעד שני ילדיה הראשונים, אבל אין היא זכאית לתוספת בעד בן זוגה. שיעור התוספת בעד בן זוג - 50% מן הקצבה הבסיסית המשולמת לנכה (שאינה כוללת את הקצבה הנוספת ואת התוספת עבור התלויים). התוספת בעד כל אחד משני הילדים הראשונים שיעורה 40% מן הקצבה הבסיסית המשולמת לנכה או לעקרת הבית הנכה. הפחתת קצבה בגין הכנסות (מעבודה ושלא מעבודה) לנכים המקבלים תוספת בעד "תלויים" נכה או עקרת בית נכה המקבלים תוספת בעד ^התלויים^ בהם, ויש להם הכנסות, ינוכו מקצבתם הסכומים האלה: 1. כל סכום ההכנסה שלא מעבודה. 2. מסכום ההכנסה מעבודה העולה על 40% מן השכר הממוצע (3,171 ש"ח (החל ב- 01.01.2009) ) - ינוכו 60%. בכל מקרה, ההפחתה בגין ההכנסות תיעשה רק מסכום הקצבה שעולה על סכום קצבה מלאה ליחיד (2,081 ש"ח (החל ב- 01.01.2009) ) ולמי שמשולמת תוספת לקצבה, תיעשה ההפחתה רק מסכום הקצבה שעולה על סכום קצבה מלאה ליחיד + סכום התוספת לקצבה. בן/בת זוג תושבי ישראל, שהכנסתם אינה עולה על 57% מן השכר הממוצע, וכן ילד תושב ישראל שלא מלאו לו 18 שנים, או ילד שלא מלאו לו 20 שנים, אם הוא לומד במוסד חינוך על–יסודי; או אם הוא שוחר במסגרת קדם צבאית של צה"ל; או ילד שלא מלאו לו 22 שנים, אם הוא חייל בשירות סדיר ולא עברו 36 חודשים מיום גיוסו; או אם הילדה משרתת בשירות לאומי מוכר לעניין זה; או אם הילד/ה לומדים במסלול עתודה או משרתים בהתנדבות למטרה ציבורית/לאומית, ושירותם הצבאי נדחה.

      • קצבת הנכות שלך לא תפגע רק לא תקבל תוספת תלויים
        חיים רייזלר | 05/05/2009 04:18

        בגלל הקצבאות הנוספות שאתה מקבל ללא כל קשר לדו"ח לרון המצב הזה הוא מימים ימימה: נכה שיש בו תלויים זכאי לתוספת בעדם. תוספת בעבור ילדים ובן זוג (תלויים) תוספת בעד ילדים משולמת רק בעבור שני הילדים הראשונים. עקרת בית נכה זכאית לתוספת בעד שני ילדיה הראשונים, אבל אין היא זכאית לתוספת בעד בן זוגה. שיעור התוספת בעד בן זוג - 50% מן הקצבה הבסיסית המשולמת לנכה (שאינה כוללת את הקצבה הנוספת ואת התוספת עבור התלויים). התוספת בעד כל אחד משני הילדים הראשונים שיעורה 40% מן הקצבה הבסיסית המשולמת לנכה או לעקרת הבית הנכה. הפחתת קצבה בגין הכנסות (מעבודה ושלא מעבודה) לנכים המקבלים תוספת בעד "תלויים" נכה או עקרת בית נכה המקבלים תוספת בעד ^התלויים^ בהם, ויש להם הכנסות, ינוכו מקצבתם הסכומים האלה: 1. כל סכום ההכנסה שלא מעבודה. 2. מסכום ההכנסה מעבודה העולה על 40% מן השכר הממוצע (3,171 ש"ח (החל ב- 01.01.2009) ) - ינוכו 60%. בכל מקרה, ההפחתה בגין ההכנסות תיעשה רק מסכום הקצבה שעולה על סכום קצבה מלאה ליחיד (2,081 ש"ח (החל ב- 01.01.2009) ) ולמי שמשולמת תוספת לקצבה, תיעשה ההפחתה רק מסכום הקצבה שעולה על סכום קצבה מלאה ליחיד + סכום התוספת לקצבה. בן/בת זוג תושבי ישראל, שהכנסתם אינה עולה על 57% מן השכר הממוצע, וכן ילד תושב ישראל שלא מלאו לו 18 שנים, או ילד שלא מלאו לו 20 שנים, אם הוא לומד במוסד חינוך על–יסודי; או אם הוא שוחר במסגרת קדם צבאית של צה"ל; או ילד שלא מלאו לו 22 שנים, אם הוא חייל בשירות סדיר ולא עברו 36 חודשים מיום גיוסו; או אם הילדה משרתת בשירות לאומי מוכר לעניין זה; או אם הילד/ה לומדים במסלול עתודה או משרתים בהתנדבות למטרה ציבורית/לאומית, ושירותם הצבאי נדחה.