החלטת הוועדה הרפואית של משרד הבריאות לצורכי ניידות

  • ניידות
    מיכל | 21/04/2009 16:29

    שלום, שמי מיכל בת 24 ,יש לי מס מחלות אשר בעקבותן אישרו לי נכות קבועה ושר"מ בשיעור של 100%. בעקבות הדרדרות במצבי הרפואי החלטתי להגיש תביעה לניידות. הועדה היתה השבוע ופשוט הזדעזעתי מהיחס המחפיר שלהם. נתחיל בזה שכולם זומנו לאותה שעה. ושבהזמנה נאמר לי להביא מסמכים רלוונטיים. מהרגע שניכנסתי לחדר ועד יציאתי לקח 3 דקות על השעון. הם לא התעניינו בכלל במסמכים שהבאתי.. אפילו לא במסמך אחד. היה קונסוליום של 3 רופאים. 2 מתוכם בדקו אותי רק ברגליי התחתונות. רציתי לספר להם על מצבי שהידרדר ועל כך שנוספו לי בעיות הקשורות לניידות,אך זה לא עניין אותם והם לא נתנו לי לדבר אלא רק אמרו לי לצאת החוצה. אני לא מבינה מה זה היחס המכפיר הזה. הם לא יודעים על מצבי שהדרדר שהיה יכול להשפיע רבות על החלטתם. ועדה זאת לא יכולה לעזור לי ,אלא אם כן אני מקבלת 100%. יצאתי בתחושה ככ רעה שאני בטוחה שלא קיבלתי חצי ממה שאמור היה להגיע לי. אומנם לא קיבלתי תשובה עדיין, אך אני מעוניינת שתגידו לי מה הפרוצדורה של ערעור,וכמה זמן לרוב זה לוקח. הייתי בהמון וועדות,אך בועדה כמו זו שהייתי עוד לא ניתקלתי. בחיים לא נתקלתי בועדות שלא נותנים בהם להוציא מילה. אודה לכם על תשובתכם, העניין קצת דחוף.

    • החלטת הוועדה הרפואית של משרד הבריאות לצורכי ניידות
      סיגלית ש. עו"ד | 21/04/2009 20:44

      שלום רב, צר לי לשמו את שחוית בוועדה . בכל מקרה, כדאי שתדעי שהוועדות אכן קצרצרות ומתיחסות אך לגפיים התחתונות. באשר לשאלתך, אתה רשאית לערור על ההחלטה בפני הוועדה לעררים. את הערר יש להגיש בתוך 60 ימים מהיום שבו נמסרה לך החלטת הוועדה הרפואית. על החלטת הוועדה לעררים אפשר לערער לפני בית הדין האזורי. את הערעור עליך להגיש בתוך 30 ימים מהיום שבו נמסרה לך החלטת הוועדה לעררים. מוצע לך בחום להמתין לתשובה לפני הגשת הערר.

      • לא הבנתי
        מיכל | 21/04/2009 21:45

        איך מערערים? מה הפרוצדורה שצריך לעשות? ומהו פרק הזמן המשוער שזה לוקח?

        • הבהרה - הגשת ערר
          סיגלית ש, עו"ד | 22/04/2009 09:16

          מיכל, שלום רב. כדי לערור עליך להמתין לקבלת החלטת הוועדה. כדי שתעדי אם בכלל לערור ועל מה לערור. כך למשל, תוכלי לראות אם הוועדה התיחסה למסמכים שצירפת או לא וכו'. את הערר את מנסחת ושולחת לוועדה הרפואית לעררים בתל השומר. ותוך פרק זמן קצוב של 60 ימים מיום שתקבלי את ההחלטה של הועדה הרפואית. אם הינך מעונינת להלין כבר עתה על התנהגות רופא מרופאי הוועדה ו/או על אופן הבדיקה המבישה, לדבריך, במקרה כזה לא מדובר כאן בערר אלא בתלונה. בהחלט עומדת בפנייך האפשרות להלין על התנהגות כזו או אחרת של רופא ועל אופן הבדיקה (בלא קשר להחלטה שתינתן בעניינך). לשם כך עליך להגיש מכתב תלונה לפרופ' רוטשטיין מנהל הוועדות הרפואיות.כתובתו: ביתן 67,הוועדה הרפואית לעררים בית חולים תל השומר. מוצע לך, במידה ותחליטי להתלונן, לשלוח העתק למנהלת תחום ניידות במוסד לביטוח לאומי בירושלים, הגב' דיצה נחמדי. מקווה שההברה לעיל תסייע לך.

          • אכן יחס לא מלבב בועדות אלו ואגב דר' זיו נר הוא
            חיים רייזלר | 22/04/2009 11:28

            מנהל הועדות הרפואיות במקום פרופ' רוטשטיין .

            • תודה למר חיים רייזלר על העידכון לגבי חילופי הגברי  לת
              סיגלית ש. עו"ד | 22/04/2009 12:36