תאונת עבודה

  • דמי פגיעה ונפגע עבודה
    נפגע עבודה | 02/04/2009 11:06

    נפלתי לבור בעומק כ- 2 מטר במהלך עבודתי ובשטח העבודה. נפגעתי ברגלי, כפות הרגלים, הקרסוךיים והברכיים. למרות הפגיעה חזרתי כעבור יומיים לעבודה כשרגלי במדרסים לכפות הרגליים ובסדים לקרסולים. הגשתי תביעה לדמי פגיעה. שאלתי: עבר כחודש מאז הפגיעה בעבודה. וכאמור למרות זאת כעבור יומיים חזרתי לעבודה מחשש לאבד את מקום עבודתי ומהרצון לקבל את משכורתי. כל שקל חשוב לי. האם עכשיו למרות שאני עובד עם כאבים יש לי בכל זכאות כלשהי לתביעה כנפגע עבודה? או שאני חייב להיעדר מהעבודה? שנית, האם יש לי עילה לתביעה מול חברת הביטוח של החברה בה אני עובד? ואיך הם יתיחסו לכך שחזרתי לעבוד? יש לי בכלל סיכוי במקרה כזה? נא עזרתכם, כל עצה תועיל לי.

    • תאונת עבודה
      מירב אפרים, עו"ד | 02/04/2009 19:26

      מאחר ולדבריך נפגעת בעבודה כדאי להגיש תביעה לפגיעה בעבודה. אף אם ישללו ממך את דמי הפגיעה (מאחר וחזרת לעבודה), עדיין תוכר כנפגע עבודה כך שאם תהיה בעתיד החמרה כלשהי בעתיד, כתוצאה מהפגיעה, תוכל לשוב ולפנות לביטוח לאומי.

    • פגיעה בעבודה
      אורנה | 02/04/2009 22:41

      שלום לך, האם מעסיקך מילא עבורך טופס 250 טופס למתן טיפול רפואי לנפגע בעבודה : http://www.btl.gov.il/טפסים%20ואישורים/Documents/T250.pdf עליך לדאוג שבכל המסמכים הרפואיים ירשם לך ת' עבודה,כך גם באישורי המחלה צ"ל רשום ת' המשך לתאונת עבודה. עליך להגיש 211-תביעה לתשלום דמי פגיעה והודעה על פגיעה בעבודה http://www.btl.gov.il/טפסים%20ואישורים/forms/Injury_Allowance_forms/Documents/t211.pdf לא ברור מדוע חזרת לעבודה והאם הרופא/אורטופד שבדק אותך לא המליץ על חופשת מחלה?(תאונת עבודה). אין לנו כאן סמכות רפואית היכולה להגיב,אך יתכן ואתה גורם לעצמך נזק לאחר הפגיעה ללא טיפול מתאים ומנוחה נכונה. אתה זכאי לתשלומים מהביטוח הלאומי עבור התקופה בה נפגעת וכל עוד יש לך ת' המשך לתאונת עבודה=מחלת מקצוע. קרא בהרחבה בנושא: http://www.btl.gov.il/benefits/Work_Injury/דמי%20פגיעה/Pages/default.aspx חלק זה של דווח על הפגיעה הוא על מנת לשמור על זכויותיך בהמשך,אם כתוצאה מהתאונה תגרם לך נכות(מגבלה)זמנית או קבועה. ללא הודעה על הפגיעה לא ידעו שנפגעת ואתה עלול להפסיד את זכותך לקצבת נכות מעבודה אם תגרם לך נכות. לידיעתך,בתקופה בה נקבעים לך אחוזי נכות זמניים,תהיה זכאי להשלמת שכרך כמפורט להלן בנושא דרגת נכות ל"נכה נזקק": דרגת נכות ל"נכה נזקק" נפגע שנקבעה לו דרגת נכות זמנית נמוכה מ-100%, ועקב נכותו הוא אינו מסוגל לעבוד בעבודה כשלהי וגם אין לו הכנסה מעיסוק כלשהו, עשוי להיות זכאי לדרגת נכות זמנית בשיעור של 100%. הדרגה תיקבע לתקופה של עד 4 חודשים. לשם כך הנפגע צריך להגיש תביעה ל"נכה נזקק" ,וההחלטה תינתן על ידי "ועדת רשות", שכוללת פקיד תביעות, עובד שיקום ורופא. קרא בהרחבה בנושא קצבת נפגעי עבודה: http://www.btl.gov.il/benefits/Work_Injury/Work_injury_benefit/Pages/default.aspx ברור שיש כאן הרבה מאוד חומר לעיון, אבל בנפגעי עבודה יש משמעות גדולה למי שנקבעים אחוזי נכות בגלל הפגיעה בעבודה,שכן קבלת תשלום הקצבה באופן חד פעמי או קצבה חודשית,אינה משפיעה על המשך עבודתך וגובה הכנסתך בעתיד. ממליצה להתיעץ עם עו"ד בנושא על מנת למקסם את זכויותיך. תרגיש טוב,שמור על זכויותיך ובברכת חג שמח.

      • בהמשך..
        מירב אפרים, עו"ד | 03/04/2009 14:07

        הזכאות לתשלומים (דמי פגיעה) מותנית בכך שהנפגע לא חזר לעבוד בתקופת אי הכושר. אם חזרת לעבוד, אינך זכאי לדמי פגיעה על אף קיומן של התעודות הרפואיות. רפואה שלמה

        • דמי פגיעה
          אורנה | 03/04/2009 16:07

          הנושא מובן ותודה על ההבהרה עבור השואל. הבאתי לידיעתו את זכויותיו על מנת להבהיר, התשלומים שהוא יכול לקבל בתקופה בה אינו מסוגל להמשיך לעבוד, בשל חששו שלא לקבל שכר וחזרה לעבודה במצבו לאחר הפגיעה. חשוב לדעת, שעל מנת לשמור על זכויותיו הוא צריך לדווח על הפגיעה לביטוח לאומי,גם אם הוא ממשיך לעבוד,כך תוכר לו הפגיעה אם תשאר לו נכות. הוא יכול עדיין להשתמש בזכותו לדמי פגיעה,אם לא ידע על כך, כאשר לעיתים אחרי נפילה/פגיעה מהסוג שלו,הכאבים מתגברים לאחר ימים ספורים. הוא זכאי לדמי פגיעה מופחתים גם אם עבד עבודה חלקית: http://www.btl.gov.il/benefits/Work_Injury/דמי%20פגיעה/Pages/תשלום%20דמי%20הפגיעה.aspx בברכה, אורנה.